Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

One UI 5 Güncellemesi için Geri Sayım Başladı!

Samsung’un merakla eklenen One UI 5 arayüz güncellemesi bugün Beta sürecine resmi olarak giriş yaptı. İşte güncellemenin yenilikleri.

Güney Koreli Samsung, gelen bir çok raporun ardından Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra’yı içeren Galaxy S22 serisi için One UI 5 Beta programını açtığını duyurdu. Bu, yeni özelleştirme, güvenlik ve erişilebilirlik özellikleri getiren Android 13 tabanlı olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Bu güncellemenin sunduğu belli başlı yenilikleri biz de sizler için bir araya getirdik.

One UI 5 ile gelen yenilikler

One UI 5 güncellemesi, duvar kağıdına göre 16’ya kadar önceden ayarlanmış renk teması ve ana ekranlar, simgeler ve hızlı paneller için 12 renk seçeneği sunan çeşitli özelleştirmeler getiriyor. Aynı boyuttaki widget’ları, yerden tasarruf sağlayan ve daha temiz, daha düzenli bir görünüm oluşturan tek bir konumda istifleyebilirsiniz. Ayrıca, neyin önemli olduğuna odaklanmaya yardımcı olmak için uygulamalar arasında basitleştirilmiş bildirimler sunuyor. Belirli uygulamalardan gelen bildirimleri kolayca engellemek için yeni kontroller de var.

One UI 5, tüm zil sesi seviyelerine ve titreşim yoğunluklarına kolay erişim sağlayan yeniden düzenlenmiş menülerle ses ve titreşim ayarlarını değiştirmek için yeni özellik ile geliyor. Kullanıcıların Ayarlar’da her uygulama için tercih edilen dili seçmesine olanak tanıyor.

One UI 5 güncellemesi, daha fazla erişilebilirlik aracına gelişmiş kamera özellikleri ve güvenlik kaynakları gibi birkaç yeni özellik getiriyor. Pro Video modundaki yeni simge, çeşitli lenslerin, özelliklerin ve kontrollerin nasıl kullanılacağına dair faydalı ipuçları ve püf noktaları sunuluyor. Daha duyarlı yakınlaştırma çubuğu, daha hızlı yakın çekimler sunar ve yalnızca tek elle nesneyi sıfırlamayı kolaylaştırıyor.

One UI 5’teki yeni bir gösterge panosu, kullanıcıların telefonlarının güvenlik durumunu görüntülemesine olanak tanıyor. Güvenlik sorunları olup olmadığını gösterir ve bunları düzeltmenin yollarını öneriyor. Büyüteç gibi erişilebilirlik seçenekleri, kullanıcıların cihazlarında daha iyi görüntüleme ve okuma yapmalarını sağlarken, videoların sesli açıklamaları ve klavye girişini yüksek sesle konuşma gibi farklı sözlü yardım türleri, kullanıcıların cihazlarda daha sorunsuz gezinmesine ve kullanmasına yardımcı oluyor.

Beta Programı, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Güney Kore’deki Samsung Galaxy S23 serisi sahipleri için kullanıma sunuldu. Bu programın Türkiye’ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu