AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOS

Tim Cook Donald Trump politikası için sert konuştu

Donald Trump, seçimden önce özellikle göçmenler konusunda bir hayli sert konuşmuş ve yabancıların ülkeye girişini ciddi anlamda zorlaştıracağını açıklamıştı. Donald Trump Amerika Başkanı oldu ve ilk icraatlarından birisi de Irak, İran, Somali, Sudan, Libya, Suriye ve Yemen vatandaşlarının ilk etapta 90 gün boyunca ülkeye girişini engellemek oldu. Bu faşistçe yaklaşımı desteklemek ise mümkün değil. Bir kişinin sadece dini ve ırkından dolayı bir ülkeye alınmaması Hitler zamanlarını hatırlatsa da bu durum gerçek ve dediğimiz gibi bir hayli üzücü. Şirketinde en çok göçmen çalıştıran firmaların başında gelen Apple CEO‘su Tim Cook Donald Trump göçmen politikasını kesinlikle desteklemediklerine dair bir yazıyı çalışanlarına gönderdi.

Apple iPhone Foxconn
Apple iPhone Foxconn

Tim Cook yayınladığı mektupta çalışanlarına şöyşe hitap ediyor

Bu hafta Washington’daki yetkililerle yaptığım görüşmelerde, yurtdışından yapılan göçlerin önemini hem firmamıza hem de ulusumuzun geleceğine dair oldukça yararlı olduğuna inandığımı açıkça belirttim. Yaptığımız tüm bu gelişim ve yenilenme göç olmadan varolmazdı.

Dün yayınlanan yürütme talimatı 7 Müslüman ülkeden gelen göçü kısıtlamaktadır ve bundan dolayı da derin endişe duyuyorum ve bu endişelerimi sizlerle paylaşıyorum. Bu bizim Apple olarak kesinlikle desteklediğimiz bir politika değil. Konu hakkında İnsan Kaynakları ve Hukuk Büromuzun çalıştığını belirtmek isterim

Tim Cook Donald Trump çekişmesinin sonucunda ne olacak bunu hep birlikte göreceğiz ama Trump‘ın söz verdiği Meksika sınırına Çin Setti kurmasını da heyecanla bekliyoruz!!!

 

iOS 10.2 Yalu JailBreak Yayınladı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu