GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiTwitter

Twitter Paralı Oldu! Türkiye Fiyatı Kara Kara Düşündürüyor!

Twitter’ın ücretli abonelik sistemi kullanıma sunuldu. Twitter Blue adındaki bu abonelik sistemi Türkiye’de cep yakacak gibi görünüyor.

Twitter’ın ücretli olacağına dair bu zamana kadar birçok haber görmüşsünüzdür. Bunlar genellikle asılsızdı. Bugün gelen haberler artık Twitter‘ın resmi olarak ücretli olduğunu doğruluyor. Ancak Twitter yeni abonelik sistemini sadece isteyene ücretli olarak sunacak. Blue adı verilen yeni abonelik, standart kullanıcılara göre bir çok avantaj sunacak.

Yeni abonelik sisteminde, yerimi klasörler, atılan tweet’i 30 saniye içerisinde geri alma, simge değiştirme  ve okuyucu modu adı verilen özellikler yer alıyor. Amerika’da aylık 3.49 dolar olan bu sistem şimdilik ülkemizde kullanıma sunulmuyor. Ancak App Store’da yer alan bilgilere göre bu abonelik ülkemizde aylık 30 TL bandında olacak. Küçük çaplı avantajlar için bu fiyatın çok olduğu ortada. Muhtemelen Blue servisi ülkemizde de resmi olarak kullanıma sunulduğunda ücret konusunda bir iyileştirme yapılacaktır.

Twitter Blue neler sunuyor?

Bildiğiniz gibi Twitter’da gezinirken karşılaştığınız Tweetleri kaydedip düzenleyebileceğiniz Yer İşareti Klasörleri yer alıyor. Blue aboneleri bu bölümü daha efektif olarak kullanabilecek. Aboneler ayrıca okuyucu modu adı verilen bir özelliği kullanarak uzun tweet dizilerini daha kolay okuyabilecekler. Tüm platformlarda ücretsiz olan okuyucu modunun Blue ile gelmesi pek hoş olmadı diyebiliriz.

Twitter Blue

Blue ayrıca özelleştirilebilir uygulama simgeleri, Twitter uygulamaları için renk temaları gibi birçok özelleştirme seçeneği içerecek. Önümüzdeki aylarda Türkiye pazarına da gelmesini beklediğimiz Blue aboneliği sayesinde firma kendine yeni bir finans kaynağı oluşturacak. Umarız ülkemizde şu an görünen gibi aylık 30 TL olmaz da bu ayrcalıklara dileyen herkes uygun fiyata erişebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu