Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSonyTeknoloji

Sony Xperia 5 II 3C ve TENAA’da görüldü!!! Gel artık iki gözüm!

Sony’nin daha önce defalarca kez sızdırılan telefonu Xperia 5 II, şimdi de 3C ve TENAA sertifika sitelerinde görüldü.

Japon teknoloji devi Sony, yeni amiral gemisi Xperia 5 II için artık gün saymaya başladı. Şirketin ilk 120Hz ekranlı telefonu olan bu cihaz, 17 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan bir konferans ile resmi olarak görücüye çıkacak. Lansman tarihinin yaklaşması ile beraber, Sony’nin amiral gemisi hakkında daha fazla bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Daha önce Geekbench ve Al Benchmark testlerinde gördüğümüz Xperia 5 II, tanıtıma iki gün kala şimdi de 3C ve TENAA sitelerinin radarına takıldı.

TENAA‘da sunulan görüntülere göre Sony Xperia 5 II, ön tarafta delikli ekranın içerisinde bulunan bir selfie kamerası ile gelecek. Arka tarafta ise dikey yapılandırmaya sahip üçlü kamera kurulumu yer alacak. Resme ayrıntılı baktığınız zaman sağ tarafta, güç düğmesine ek bir düğme daha görünüyor. Bu düğmenin hangi işlev için kullanılacağı henüz bilinmese de, muhtemelen Google asistan ya da kamera kısayolu olacaktır diye tahmin ediyoruz.

Diğer açılardan Xperia 5 II, 157.65 × 68.4 × 8mm ölçülerinde ve  6.1 inçlik ekrana sahip olacak. Ayrıca şirketin ilk 120Hz ekranlı telefonu olarak da kayıtlara geçecek. TENAA listesi, bu özelliklerin yanı sıra pil hakkında da bir takım bilgiyi ortaya çıkarıyor. Buna göre Sony’nin yeni amiral gemisinde,  3.860 mAh’lik bir pil bulunacak. Aynı zamanda cihaz, 5G bağlantısı ve Android 10 işletim sistemi ile de kutudan çıkacak.

Bir sonraki sertifika sitesi olan 3C’de, Xperia 5 II’nin yalnızca hızlı şarj destekleyeceğini ortaya koyuyor. Ne yazık ki watt değeri ile ilgili bir şey sunmuyor.

Fiyatlandırma

Gelelim en çok merak edilen konuya. Bildiğiniz üzere akıllı telefon üreticilerinin çoğu, yeni amiral gemilerinde fiyatlandırmayı bu sene bir  hayli yüksek tuttu. Ancak Sony gibi pazarda bir hayli düşüş yaşayan şirket, Xperia 5 II modelini 999 dolarlık bir fiyattan satışa çıkararak bekleyenlerini bir hayli üzecek.

Hatırlarsınız Sony’nin bir önceki modeli olan Xperia 5, 800 dolarlık bir fiyat etiketi ile satışa sunulmuştu. Ancak şirketin 17 Eylül’de piyasaya süreceği yeni amiral gemisi, 200 dolar daha pahalı olarak karşımıza çıkacak.

Bakalım Sony, yeni akıllı telefonunu bu fiyat ile satabilecek mi? Bekleyip görelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu