Akıllı TelefonAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Kullanıcıları MIUI 12.5 Güncellemesinin Bu Özelliğine Bayıldı

Xiaomi’nin MIUI 13 öncesinde sunmuş olduğu MIUI 12.5 ara güncellemesi, bu özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı…

Güncellemeler konusunda artık ustalaşmış bir isim olan Xiaomi, sevilen MIUI arayüzünü sürekli olarak geliştiriyor. Bilindiği üzere şirket geçtiğimiz yıl, MIUI 12 arayüzü ile karşımıza çıkmıştı. Görsel açı ve sistem animasyonu açısından büyük değişikliklere uğrayan bu sürüm, neredeyse tüm kullanıcılar tarafından da övgüler aldı. Şimdi ise şirket, bir sonraki dev güncellemesi olan MIUI 13 için kolları sıvadı. Ancak öncesinde sunulan devasa bir MIUI 12.5 sürümü var. Zira Çinli üretici bu sürümde, akıllı telefonlar adeta hayat verdi.

MIUI 12.5 çok başarılı

MIUI 12.5 arayüzü, bilindiği üzere birkaç hafta önce Xiaomi Mi 11 modelinin beraberinde lanse edilmişti. Başlarda herkes bu sürümün standart şeyler barındıracağını düşünse de, tam olarak öyle olmadı. Çünkü Çinli üretici, bu sürüm ile telefonlarımızı adeta küllerinden doğdurdu. Hem görsel açıdan, hem de akıcılık konusunda MIUI 12.5’in çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Bizlerde MIUI 12.5’in Çin sürümüne sahip olan beta kullanıcıları olarak, bu sürümü gerçekten de çok beğendik. Eski MIUI arayüzleri ile karşılaştırıldığında MIUI 12.5’in, bellek tüketimini azaltarak performansı en üst seviyeye getirdiğini görüyoruz. Örneğin benim, 8GB RAM’e sahip bir akıllı telefonunum var. Bu telefon, MIUI 12.5’in öncesinde 3.5GB boş alan bırakırken, MIUI 12.5 ile bu tüketim çok üst düzey bir dereceye geldi. Bu yeni yazılımı yükledikten sonra telefonumda kalan 3.5GB’lık RAM, 4.8 ve 5.6GB arasına kadar çıkmaya başladı. Xiaomi’nin MIUI 12.5’te bellek tüketimine önem verdiğini böylece  bir kere daha görmüş olduk. Yani bu durum MIUI 13’de daha iyi bir hal alacaktır ve tıpkı iOS gibi akıllı telefonlarımızı daha akıcı hale getirecektir.

MIUI 12.5 yeni pil istatistikleri mükemmel

MIUI 12.5 ile pil tüketimi de önemli ölçüde azaldı. Diğer yandan Çinli şirket, beta sürümlerine yeni bir ”pil istatistiği” bölümü ekledi. Arayüze eklenen bu özellik, gerçekten de çok kullanışlı. Artık pilinizi tüketen uygulamaları daha doğru tespit ediliyor ve size bununla ilgili bir rapor sunuluyor. Aynı zamanda ”pil sağlığı” işlevi ile de, tıpkı Apple gibi, pilinizi değiştirip değiştirmemeniz gerektiğini söylüyor. Bunun içinde aşağıda yer alan; kötü, normal, iyi ve mükemmel ibarelerini takip etmeniz gerekiyor. Bu durumlara göre pilinizi değiştirebilirsiniz.

Ek olarak bir de pil ısısı özelliği sunuluyor. Bununla da pil sıcaklığınızı görebiliyorsunuz. Aynı zamanda desteklenen bazı modellere de, ”Ters Şarj” işlevi getiriliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu