GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTeknolojiTwitter

Twitter Bot Hesaplar için Düğmeye Bastı

Sosyal medya devi Twitter bot hesaplar için düğmeye bastığını açıkladı. Twitter’ın yeni özelliği bot hesapları kullanıcılara bildirecek.

Twitter, farklı içerik sunan otomatik tweet’lere sahip hesapları tanımlamanın yeni bir yolunu duyurdu. Şirket şimdi kullanıcılara belirli bir hesabın “İyi Bot” olarak kabul edilip edilmediğini gösterecek etiketleri test ediyor. Twitter bot özelliği sayesinde kullanıcıların hesapları ayırt etmesini sağlayacak.

Twitter, öncelikle kullanıcı etkileşimlerine odaklanmış olsa da, haberler ve diğer faydalı bilgiler gibi şeyleri botlar aracılığıyla paylaşan birden fazla otomatik hesap var. Aynı zamanda, sosyal ağda sahte, spam veya yararlı olmayan içeriği paylaşmak için tasarlanmış botlar da platformda yer alıyor.

Kullanıcıların bu hesaplar tarafından kandırılmasını önlemek için, sosyal ağ artık şirketin yeni etiket olarak adlandırdığı gibi “İyi Botlar” tanımlayacak. Bir SSS web sayfasında Twitter, sosyal ağ tarafından iyi olarak kabul edilebilecek bot türlerinin bazı örneklerini paylaştı. Bu örneklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Twitter’da görebileceğiniz otomatik hesaplara örnek olarak, aşı randevularını bulmanıza yardımcı olan botlar ve afet uyarı sistemlerini gösterebiliriz.  Twitter’da bir hesabın “İyi Bot” olup olmadığını belirlemek için, tweet’in veya profilin hemen üzerinde “Otomatik” etiketinin ardından bir robot simgesi göreceksiniz. Twitter, bu botun arkasındaki geliştiricinin veya şirketin kim olduğunu da vurgulayacaktır.

Şirkete göre, özellik şu anda Twitter tarafından davet edilen sınırlı sayıda geliştirici ile test ediliyor. Buradaki fikir, elbette, bu özelliği gelecekte daha fazla hesaba genişletmek.

Bu haftanın başlarında Twitter , temel olarak kullanıcıların alternatif zaman çizelgelerinde belirli konulardan oluşan gruplara katılmasını sağlayan yeni Topluluklar özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Şirket ayrıca takipçileri engellemeden kaldırmak için yeni bir seçeneği test ediyor. Tüm bu özelliklerin tüm Twitter hesapları için ne zaman kullanıma sunulacağı belli değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu