Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Redmi Coştu Bir Kere! Şimdi de Oyuncu Telefonu Açıklaması Geldi

Xiaomi’nin ardından bu defa Redmi oyuncu odaklı telefonu için kolları sıvamış görünüyor. Telefon kısa süre içerisinde tanıtılacak.

Redmi gözünü bu defa oyuncu segmentine dikti. Geçtiğimiz gün orta ve üst segment için K40 serisini duyuran Redmi, saatler sonra ise Note 10 serisi ile bütçe dostu telefon arayanların ihtiyacına yanıt verecek. Redmi bunun yanı sıra oyuncu telefonu de tarih verdi. Marka deyim yerindeyse mart ayı içerisinde gövde gösterisi gerçekleştirecek.

Xiaomi Group Çin Başkanı ve Redmi CEO’su Lu Weibong, Weibo sosyal medya hesabından Redmi’nin amiral gemisi özellikler sergileyecek bir telefon hazırladıklarını doğruladı. Şimdi lafı daha fazla uzatmayalım ve oyuncu odaklı telefonun ilk detaylarına göz atalım.

Redmi Oyuncu Telefonu Neler Sunacak?

Redmi’nin oyuncu tutkunlarını heyecanlandıran telefonu MediaTek’in sekiz çekirdekli Dimensity 1200 işlemcisinden güç alacak. Ocak ayında tanıtılan işlemci 6nm üretim sürecine sahipken 1 + 3 + 4 şeklinde bir çekirdek kümesine sahip. İşlemci birimindeki en önemli çekirdek 3.0GHz frekans hızında ve Cortex-A78 mimari yapısını benimsiyor. Diğer üç çekirdek 2.6GHz’de ve yine Cortex-A78 mimarisinde. Enerji verimliliğini ön planda tutan diğer dört çekirdek maksimum 2.0GHz’de çalışıyor. MediaTek’in yeni nesil işlemcisinde oyunlarda performansı artırmayı amaçlayan MediaTek HyperEngine 3.0 teknolojisi de yer almakta.

Redmi’nin  oyun odaklı ilk telefonunda Samsung üretimi E4 AMOLED ekran yer alacak. Tetikleyici butonların da yer verileceği telefonda haliyle düz bir ekran kullanılacak. Lu Weibing oyuncu odaklı telefon için yapılan ilk testlerde Dimensity 1200’ün performans ve enerji verimliliğini noktasında mükemmel bir performans ortaya koyduğunu belirtti. Kıdemli yönetici buna ek olarak telefonun inanılmaz derecede cazip bir fiyat etiketine sahip olacağını sözlerine ekledi. Telefon mart ayı içerisinde resmiyet kazanacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu