Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Samsung Galaxy Note 7 neden patladı? İşte sebebi

Öncelikle habere başlamadan evvel Galaxy Note 7‘lerin patlamadığını ve aşırı ısınmaya bağlı yanma vakıaları yaşadığını belirtelim ama konu, insanlar tarafında böyle bilindiği için bu başlığı kullanmayı uygun bulduk. Yaşanan sürece hep birlikte şahit olduk. Ağustos ayında tanıtılan yeni nesil Galaxy Note 7‘de yaşanan sorunlardan sonra Güney Koreli üretici ürünlerini geri çağırmış ve aradan geçen 3 – 4 hafta içinde telefonlarını “Yenilenmiş Ürünler” ile değiştirme kararı almıştı. Yenilenen telefonların da aynı sorunu baş göstermesi sonrasında Samsung üretim bandını durdurarak tüm telefonlarını geri çağırdı. Kullanıcıların güvenliği ön planda tutularak yapılan bu hareketi o dönemde ayakta alkışladık. Bugün de böyle yapıyoruz. Zira Ghost Screen hataları, Sinyalizasyon Hataları yaşatan üreticilerin pekte kullanıcı tarafında olmadığına zaman içinde hep birlikte şahit olduk. Samsung bu süreçten sonra geniş çaplı bir araştırma başlattı. Peki, Samsung Galaxy Note 7 neden patladı? Hem kendi içinde hem de bağımsız araştırma şirketlerinden destek alan üretici, bugün itibariyle telefonların neden geri toplatıldığını açıkladı

Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 neden patladı?

Bu sorunun cevabının aslında oldukça basit olduğunu belirtelim. Hem kendi araştırma ekibi hem de Including UL, Exponent, ve TUV Rheinland ile çalışan Samsung yaşanan durumun tamamen pilin tasarımı ve üretimsel sorunundan dolayı olduğunu belirtti. Samsung, pilin sağ üst köşesinde kusur odluğunu açıkladı ve “Pillere ait + ve – elektrotlar zaman içinde belli şartlar altında eğilme eğilimi gösterdi ve bazı durumlarda pozitif ve negatif sekmeler arasındaki ayrımda bir bozulma oluşturdu ve bu da kısa devreye neden oldu”.

Anladığımız kadarıyla yenilenmiş ürünlerde bulunan pillerde aynı şekilde üretildiği için bu durum ikinci kez yine yaşandı. Samsung durumu net bir biçimde ortaya koymak için 700 kişilik personel görevlendirdi. Bu süreçte toplam 200.000 telefon ve 30.000 ilave pil kullanılarak doğru bulunmaya çalışıldı.

Aslında bu kadar araştırma Note 7 için dersek yanlış söylemek isteriz. Samsung bir daha böyle bir sorunla uğraşmamak için durumu tam olarak tespit etmek istedi. İlk günden beri söylediğimiz Kalite Yönetim Sistemi tarafında da büyük bir değişikliğe imza atacak olan Güney Koreli üretici, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’da da aynı sorun yaşanmasın diye büyük bir mesai harcadı. İşte Samsung’un pillerini daha iyi test etmek için hazırladığı 8 eylem planını gösteren Kalite Yönetim Sistemi…

Samsung Galaxy Note 7 neden patladı?
Samsung Galaxy Note 7 neden patladı?

Bu süreç sonunda Samsung ve sanırız mobil pazar çok ciddi bir ders çıkarttı diye düşünüyoruz. Samsung Mobil Şefi D.J. Koh yaptığı açıklama ile zaten durumun ne kadar ciddi ele alındığını da bizlere gösterdi. Koh,33 yıllık tecrübem boyunca yaşadığım en kötü tecrübe” diyerek konunun Samsung için ne denli önemli olduğunu aktardı.

Bakalım önümüzdeki dönem bize ne gösterecek ve Samsung’un aldığı 8 adımdan oluşan bu test paketi farklı üreticiler tarafından da kullanılmaya başlanacak mı?

Galaxy S8 ile kamera çıkıntısı sona erecek!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu