Cep TelefonuGüncel Teknoloji Haberleri

Visionox Ekran Konusunda Çığır Açacak

Visionox, bugün yeni bir teknolojiyi tanıttı. Tanıtılan teknoloji, mobil telefonların can sıkıcı çerçeve oranıyla alakalı.

Visionox’un yuvarlatılmış köşelere ve en az üç tarafı ekstra ince çerçevelere sahip yeni bir ekran sergilediği bildirildi. Prototip panel ayrıca gelişmiş yenileme hızı ve karartma özelliklerine sahip ve LTPO teknolojisi sayesinde güç tasarrufu sağlıyor. Ekranın şu anda IFA 2023’te sergilenen Android akıllı telefonun halefi olarak kullanılacağı söyleniyor.

Bir kaynak, Çin mikro blog platformu Weibo’da, Honor 90‘ın halefinin yeni Visionox teknolojisiyle daha da göz alıcı bir ekrana sahip olabileceğini paylaştı. Bunun nedeni, Visionox’un yeni konsept cihazında gösterilen merkez dışı çift delikli tasarımdır. Honor 90, söylentilere uygun olarak IFA 2023’te de sergileniyor.

Visionox, ön tarafında çift delikli delik bulunan yeni bir prototip cihazda ekranı çalışırken sergiledi. Ve kenarlıkları köşelerde bile yalnızca 1,5 mm kalınlığa kadar daraltmak için “0,8 mm BM siyah kenarlık” teknolojisini kullandığı bildiriliyor. Bu, söylentilere göre iPhone 15 Pro veya Pro Max ile aynı çerçeve boyutuna sahip.

Yeni panelin ayrıca 3.840Hz’e kadar karartma frekansıyla hem DC benzeri hem de PWM karartmayı desteklediği söyleniyor. Ayrıca her zaman açık ekran gibi özellikler için LTPO teknolojisini entegre ediyor ve 1,5K çözünürlüğe sahip.

Bu panelin Android akıllı telefonlara da geldiği göz önüne alındığında, kenar boyutu açısından Xiaomi 13’e (veya gelecek 14’e) rakip olabilir. Xiaomi 13, halihazırda bir Android akıllı telefondaki en ince çerçevelerden biri olan 1,61 mm’lik bir çerçeveye sahip.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu