Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiTeknoloji

Huawei P10 kamera puanı belli oldu!

Huawei P10 kamera puanı belli oldu. Mobil Dünya Kongresi’nde boy gösteren çift kameralı akıllı telefon ünlü kamera test sitesi DxOMark tarafından detaylı bir şekilde analiz edildi. Kamera performansıyla 88 puan almayı başaran Huawei P10’un video performans puanı ise 84 olarak açıklandı. P10, ortalama 87 puan elde ederek en iyi kameraya sahip mobil telefonlar arasına adını yazdırdı.

Huawei P10 kamera

DxOMark tarafından incelenen telefonlar arasında kamera puanı en iyi telefon Google Pixel. 89 puan elde eden telefonu 88 puan alan HTC 10, Xperia X Performance ve Galaxy S7 edge takip ediyor. Huawei P10; Moto Z Force Droid, Galaxy S6 edge Plus, Xperia XZ ve Xperia XZ modelleriyle aynı puanı elde etti.

Huawei P10 kamera özellikleri

Telefonun arka bölümünde Leica imzası taşıyan 20 megapiksel ve 12 megapiksellik iki sensörden oluşan bir kamera donanımı yer alıyor. OIS özelliğine sahip olan kamera lazer otofokus sensörü ve çift tonlu LED flaş ile destekleniyor. F/2.2 lense sahip çift kamera ayrıca 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor. Telefonun ön kamerası da Leica imzası taşıyor. F/1.9 lense sahip kamera 8 megapiksel çözünürlüğünde.

huawei-p10-price-release-date-hero-1

Kameranın artı ve eksilerine değinecek olursak; fotoğraf çekiminde düşük ışıkta iyi pozlama gerçekleştiren Huawei P10 her koşulda iyi beyaz dengesi ve renk sunumu sağlayabiliyor. Düşük ışıkta daha iyi doku koruması, doğru ve tekrarlanabilir otofokus ve iyi detay koruması P10’nun kamera tarafındaki diğer artıları. Düşük ışık koşullarında hafif renk gölgeleme, gökyüzünde ışık parazitleri görülmesi ve dış çekimlerde koyu alanlarda ayrıntıların bazen kaybolması ise kameranın fotoğraf tarafındaki eksileri.

Video tarafındaki artı ve eksiler ise şöyle: iyi hedef pozlama, dinamik aralık, beyaz dengesinin genelde iyi olması, mükemmel detay koruma, hızlı otofokus, pürüzsüz yakınsama ve iyi hareket dengelemesi video tarafındaki artılar. Eksiler ise; açık havada yürürken görülen “jello” etkisi, düşük ışık koşullarında renk gölgelenmesi, her koşulda güçlü parlaklık gürültüsü ve yürüme esnasında ardışık çevreler arasındaki keskinlik farkı.

Huawei P10 detayları özelliklerine buradaki haberimizden göz atabilirsiniz.

Xiaomi Mi 6 özellikleri ve tasarım detayları!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu