GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Porsche Sahte Çip Kullandığını Açıkladı

Çip krizi büyümeye devam ediyor. Otomotiv devi Porsche araçlarında sahte çip kullandığını açıkladı. Peki, bu bir soruna neden olur mu?

Koronavirüs pandemisi ile birçok alanda sıkıntılar yaşanmıştı. Bu sıkıntıların en büyüğü ise yarı iletkenlerde yaşandı. Çip krizi olarak da bilinen bu krizden dolayı teknolojinin tüm alanında stok sorunları patlak vermişti. Bu süreçte Alman otomotiv devi Porsche de bir takım sorunlar yaşadı. Bugün ise Porsche’nin bu sorunu nasıl aştığı resmi olarak açıklandı. Açıklamalara göre otomotiv devi sahte çipler kullanmış.

Porsche, bileşen eksikliklerinden kaynaklanan sorunları önlemek için arabalarını sahte çipler ile donatıyor

CEO Oliver Blum, Porsche’nin artık arabalarını sahte çiplerle donattığını açıkladı. Plasebo çipleri olarak isimlendirilen bu çipler bazı düğümlerde normal çiplerin yerine kullanılıyor. Daha sonra, Porsche’de herhangi bir eksiklik sorunu olmadığında, müşteriler servis merkezlerinde sahte çipleri normal olanlarla değiştirebilecekler.

Bununla ilgili şimdilik detay yok. Ancak ana fonksiyonların kontrol sistemlerinde bu tür manipülasyonların yapılmadığı biliniyor.  Blum, bu kararı, şirketin teslimatları tamamen durdurmak yerine geçici olarak devre dışı bırakılmış seçeneklerle araba tedarik etmeyi tercih etmesi gerçeğiyle açıkladı.

Porsche

Çip krizinin daha birkaç yıl daha süreceği söyleniyor. Bu yüzden fiyatlarda ilginç değişimler yaşanacak. Bu fiyat artışının önümüzdeki yıl telefon sektöründen başlayarak diğer alanalara da yayılmasını bekliyoruz. Özellikle amiral gemisi telefonların fiyatlarında artış yaşanacak. Aynı şekilde otomobil sektöründe de dünya genelinde zam yapılacağını düşünüyoruz. Umarız bu kriz en kısa sürede çözülür ve fiyatlar şişmeden bir önlem alınır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu