Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Nikon SLR İşinden Çekilmeyi Planlıyor

Kamera ve lens devi Nikon SLR işinden çekilmeyi planlıyor. Firma odağını sadece DSLR makinelere ve aynasızlara verecek gibi görünüyor.

Telefon sektörünün çok fazla gelişmesinden dolayı SLR fotoğraf makinalarına olan ihtiyaç neredeyse kalmadı. Özellikle Android cephesinde yaşanan kamera devrimleri ile SLR’ın varlığı bile unutulmaya başlandı. Bu süreçte Nikon da radikal bir karar almaya hazırlanıyor. Nikkei Asia’ya göre Nikon SLR fotoğraf makinelerinin üretimini durduracak.

Son gelen bilgilere göre Japon kamera üreticisi, yeni aynasız kamera modellerine odaklanacak. Ayrıca Nikon D6 DSLR, Nikon’un son SLR’si olacak. SLR kamera, bir görüntüyü lensten veya göz merceğinden yukarı göstermek için bir dizi mekanik parça ve ayna kullanır. Ancak aynasız kameralar, son on yılda endüstriyi kasıp kavurdu. Ayrıca, telefon kameraları giderek daha yetenekli hale geliyor ve sıradan tüketiciler artık ayrı bir kamera satın alma gereği duymuyor.

Aynasız kameralar, mekanik olmadıkları için SLR’lar gibi aşınma sorunu da yaşamıyor. Ayrıca, aynasızlar  SLR’lerden daha hızlı çekim yapabilir ve görüntüleri daha hızlı işleyebiliyor. Aynasızlar daha az yer kaplayacak şekilde inşa edilmişlerdir ve bu nedenle daha kompakttırlar.

Nikon SLR
Nikon SLR’ın üretimini durduruyor

Japonya’nın Kamera ve Görüntüleme Ürünleri Birliği’ne göre 2020’de aynasız kameraların satışı (2.93 milyon adet), SLR gönderilerinin sayısını (2.37 milyon) geçti.

Nikkei , “Nikon’un kameraları, giderek daha güçlü kameralara sahip olan akıllı telefonlara karşı kaybediyor. Nikon, daha benzersiz özelliklere sahip ürünler sunarak onları yenmeyi hedefliyor.” Canon’un da önümüzdeki birkaç yıl içinde SLR fotoğraf makineleri üretmeyi bırakması bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Aynasız kameralar, Nikon’un görüntüleme işi gelirinin yarısını, SLR’lerden elde edilen yaklaşık yüzde 30 gelirle oluşturuyor. Nikkei, Nikon’un görüntüleme segmentinin 178,2 milyar JPY (1,3 milyar dolar) gelir elde ettiğini belirtiyor. Mevcut Nikon SLR’lerin üretimi ve satımı ise şimdilik devam edecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu