GenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSMobiroller

Apple Donanım Aboneliği Hizmetini Başlatıyor: iPhone Kiralama mı Geliyor?

Bloomberg’in haberine göre Apple, kullanıcıların iPhone ve diğer donanım ürünleri aboneliği hizmetini test ediyor. Detaylara göz atalım…

Son dakika gelen habere göre Apple donanım aboneliği hizmetini test ediyor. Bloomberg yazarı Mark Gurman’ın paylaştığı bilgilere göre teknoloji devi, tıpkı bulut hizmetleri gibi donanım ürünlerinin de kiralanabileceği yeni bir hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

Bilindiği üzere Apple’ın çeşitli sunucu hizmetlerini belirli ücret karşılığında alabiliyorsunuz. Ancak Apple, bu kez farklı bir strateji izliyor gibi. Şirket, sanal olarak sunduğu hizmetlere ek olarak ayrıca iPhone ve diğer donanım ürünlerinin de kiralanmasını mümkün kılabilir.

Apple donanım aboneliği hizmeti başlatabilir

Apple’ın yeni hizmeti, söylentilere göre kullanıcıların iPhone ve diğer donanımsal ürünleri kirayabilecekleri bir hizmet olarak sunulacak. Bu sistem hem Apple’ın gelirlerini artırırken, hem de kullanıcıların aylık ya da yıllık olarak telefon kiralayıp kullanmasına da olanak tanıyacak.

Konuyu biraz daha açarsak kullanıcılar, donanım aboneli hizmeti kapsamında bir iPhone ya da iPad gibi ürünleri kiralayabilecek. Bu sistem kulağa her ne kadar imkansız gibi gelse de, ortaya çıkan raporlar Apple’ın önemli bir strateji değişikliği yapacağını gösteriyor. Şirket yeni abonelik sistemiyle kullanıcı kitlesini de arttırabilir. Zira günümüzde çoğu kişi Apple ürünlerini satın alacak güce sahip olamaz iken, bu abonelik sistemi ile en azından ürünü kiralayıp belirli bir süre dahilinde kullanabilecek.

Şu anda yeni abonelik sistemi tam olarak hazır değil. Bloomger’in haberine göre Cupertino merkezli şirket bu özelliği şimdilik test ediyor. Ancak sistem hayata geçirildiği zaman bunun ilk olarak ABD’de gerçekleşmesi yüksek olasılık içeriyor. Ayrıca Türkiye için böyle bir planlama olup olmayacağı da yine merak edilen konular arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu