Akıllı TelefonAndroidAsusGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerQualcommTeknoloji

Qualcomm ve Asus neden birlikte telefon yapacak? İşte o sorunun cevabı…

Dün gündeme bomba gibi düşün Qualcomm ve Asus ortaklığında yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bakın bu iki şirket neden birlikte çalışma kararı almış…

Akıllı telefonlarımızın yonga seti üreticisi olan Qualcomm’un, dün akşam saatlerinde yeni bir telefon üreteceği ortaya çıktı. Yeni oyuncu telefonu için Asus ile ortaklık kurması beklenen Qualcomm, görünüşe bakılırsa yüksek performanslı bir telefon piyasaya sürecek. İddialı özelliklerle gelmesi beklenen bu telefonda, hangi yonga setine yer verileceği şu an için belli değil. Zira Snapdragon 865 ve Snapdragon 865 Plus işlemciler bile yeterli olur diye düşünüyoruz. Ancak ABD’li yonga seti üreticisi, Aralık ayında tanıtımını gerçekleştireceği Snapdragon 875‘i, ilk olarak kendi telefonunda deneyimleyebilir. Ya da bir sonraki Snapdragon 875G‘de bu telefona güç verebilir; tamamen şirketin nezninde olan bir şey bu.

Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Qualcomm ve Asus arasındaki ortaklığın temel sebebi, Asus’un donanım olarak çok iyi telefon geliştirmesinden kaynaklanıyor. Bu konuyu hatırlarsınız dün de açmıştık. Örneğin Asus’un oyuncu telefonu Rog Phone 3‘ü göz önünde bulunduracak olursanız, Tayvanlı şirketin ne kadar başarılı işlere imza attığını göreceksiniz.

Peki bu oyuncu telefonunda hangi şirket hangi görevi üstlenecek? 

Bugün ortaya çıkan bilgilere göre Asus ve Qualcomm ortaklığında üretilecek olan bu telefonda Asus, donanım ve tasarımdan sorumlu olacak. Qualcomm ise, “endüstri tasarımı” ve “Snapdragon 875 platformunun yazılım entegrasyonunu optimize etmekten” sorumlu olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu