Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 ile Selfie Kamera Şaha Kalkacak

Apple’ın iPhone 14 serisi ile ön kameraya daha fazla önem vereceği ortaya çıktı. Bu sefer adam akıllı bir ön kamera kullanılabilir.

iPhone 14 serisinin lansmanına daha uzun bir süre var. Ancak tasarımıyla ilgili söylentiler yoğun ve hızlı bir şekilde geliyor. Önceki söylentiler, arka kameraların 48MP sensörlere sahip olabileceğini öne sürüyordu. Ancak şimdi tanınmış bir analist, öne bakan FaceTime kameraların da geliştirilebileceğine inanıyor.

Tianfeng International Securities analisti Ming-Chi Kuo, dört iPhone 14 modelinin ön kameralarının otomatik odaklama (AF) yapabileceğini söyleyen birkaç tweet attı. Bu, iPhone 13 serisinin sabit odaklı FaceTime kamerasına yapılan büyük bir yükseltme olacak. Bir AF kurulumunun sabit odaklı bir lense göre avantajı, çerçevedeki nesneleri dinamik olarak izleme ve onlara odaklanma yeteneği olacaktır.

Ek olarak analist, Apple’ın iPhone 14 modellerinde diyaframı daha da genişleteceğine inanıyor. Bu, f/1.9 diyaframın iPhone 13 selfie atıcının f/2.2 diyaframının yerini alacağı anlamına geliyor.

Kuo, geniş diyafram açıklığı ile eşleştirilen AF’nin FaceTime oturumları, görüntülü aramalar ve canlı akış sırasında odak etkisini iyileştirebileceğini belirtiyor. Özellikle, Apple geçen yıl WWDC sırasında FaceTime özelliklerine odaklandı, bu nedenle yaklaşmakta olan iPhone’un kamera donanımındaki bir iyileştirme haklı çıkarılabilir.

Bu iddialara ek olarak, önceki birkaç söylenti, Pro modellerinin büyük olasılıkla çentiği ortadan kaldıracağını ve ekranda delikli bir oyuk yanında hap şeklinde bir çentik kullanacağını gösteriyor. İlki, Face ID için gerekli donanımı barındırmak için kullanılırken, ikincisi geliştirilmiş ön kamera için kullanılacak.

Apple’ın bu yıl hem ön hem de arka kamera konusunda büyük bir sıçrama yaşayacağı ortada. Bakalım yeni modeller DxOMark testinde ilk defa zirvede yer alabilecek mi?

iPhone 14 Pro Kamerası ile Rakipsiz Olabilir

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu