Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi MIUI 14 ile Yeni Bir Tasarım Dili Getiriyor

Xiaomi MIUI 14 güncellemesinin detayları netleşiyor. Yeni bir rapora göre MIUI 14 arayüz noktasında büyük yenilikler getirecek.

Xiaomi, MIUI 12’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte arayüzde yeni bir tasarım dili başlattı. Şirket, MIUI 12.5 , MIUI 12.5 Enhanced Edition ve MIUI 13 gibi sonraki büyük güncellemelerde ise tasarımda büyük bir değişiklik ortaya koymadı. Yeni görüntüler ve güvenilir kaynaklardan gelen bilgiler gösteriyor ki, Xiaomi MIUI 14 ile birlikte kullanıcı arayüzünde büyü bir değişime hazırlanıyor.

Xiaomiui sitesi tarafından hazırlanan bir raporda MIUI 14’ün tasarım dili detaylandırıyor. Rapor, MIUI sistem uygulamalarının beta sürümüne dayanıyor. Xiaomi’nin büyük güncellemeler öncesinde MIUI sistem uygulamalarının beta sürümleri ve haftalık MIUI Beta sürümleri aracılığıyla yeni özellikler ve değişiklikler sunduğunu hatırlatalım.

MIUI 14 güncellemesi

MIUI 14 tasarım dili kalın bir yazı tipine sahip olacak ve kart tabanlı arayüz ile daha modern bir görünüme sahip olacak. Tasarımı büyük ölçüde değiştirlen uygulamalar arasında Galeri, Saat ve Uygulama Kasasını görüyoruz. Ayrıca widget seçici, başlatıcı ayarları menüsü, APK yükleyici ve izin iletişim kutusunun tasarımında da ince ayarlamalar olacak. Görünümün yanı sıra MIUI 14, bazı yeni özellikler de getirecek.

MIUI 14, balon bildirimlere sahip olacak. Fakat bu özellik sadece tabletler ve katlanabilir cihazlarla sınırlı olabilir. MIUI’nin bir sonraki yinelemesi, Qualcomm LE Audio, Dolandırıcılığa Karşı Koruma ve metin tanımanın yanı sıra Galeri uygulamasında ‘Bugünkü’ adında bir işlev olacak. Bu özellikte günlük çekilen fotoğraflar eşliğinde özel hikayeler oluşturulacak. Xiaomi ayrıca yeni sürümde kullanıcıların ön yüklü saat uygulamasını kaldırılmasını izin verecek.

Xiaomi MIUI 14 Bazı Yenilikler

  • Uygulama Kasası, Galeri ve Saat için güncellenmiş kullanıcı arayüzü
  • Bildirim Panelinden kalıcı bildirimleri devre dışı bırakma işlevi
  • Galeri’deki resimlerde metin tanıma
  • Bu Günün Anıları: Seçilen fotoğraflardan hikayeler oluşturma
  • Saat uygulamasının kaldırılmasına izin verilecek
  • Qualcomm LE Audio desteği
  • Çağrılar, mesajlar ve uygulamalar için dolandırıcılığa karşı koruma
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu