Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Z Fold Üçe Katlanırken S Pen de Hatır Hatır Kaşıyacak!

Katlanabilir telefon dünyası gün geçtikçe daha da gelişiyor. Galaxy Z Fold serisi S Pen ile yola devam ediyor. Üçe katlanan telefon yolda!

Samsung, aynı anda iki önemli sorunu çözmek için tasarlanmış katlanabilir bir telefonun patentini aldı. Katlanabilir telefonlar artık Note serisinin yerini alacak. S Pen için telefonlarda bir hazne yer alacak. Z Fold ve Z Flip serisinde S Pen kullanılacak.

Belgelere göre; akıllı telefonun ana özelliği, ekranı aynı anda iki çizgi boyunca bükme yeteneği olacak. Bu durumda üretici, cihazın hem içe hem de dışa doğru katlanarak farklı versiyonlarını düşünüyor. Her iki durumda da kalem, gadget’ın bükülmüş kısımlarının arasına yerleştirilir. Bu sayede S Pen tıpkı Note modellerinde olduğu gibi telefondan şarj olacak.

Samsung’un ve hemen tüm firmaların amiral gemisi telefonlarında mevcut olan suya ve toza dayanıklılık sertifikası katlanabilir telefonlarda olmadığı için çok eleştiri almıştı. Sammobile geçtiğimiz günlerde Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 2 katlanabilir akıllı telefon ailelerinin gelecekteki temsilcilerinin su ve tozdan korunması gerektiğini, yani bir IP koruma sınıfı sunacaklarını bildirdi. Şu anda, hangi koruma standardının olacağı netlik kazanmış değil. En düşük ihtimalle IP54 olması bekleniyor. IP68 de gelebilir.

Samsung, bu yıl içinde Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 2’yi piyasaya sürmeyi planlıyor. Her iki telefonun da Snapdragon 888 yonga setiyle gelmesi bekleniyor. Galaxy Z Fold 3’ün AMD grafiklere sahip Exynos 9925 ile geleceği söylentileri de var. İlerleyen zamanlarda tüm ayrıntılar belli olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu