Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerSosyal MedyaTwitter

Donald Trump Twitter Hesabı İçin Mahkeme Koridorlarına Düştü!

Eski ABD başkanı Donald Trump, tartışmalı bir Florida yasası uyarınca Twitter hesabını geri almak için dava açtı. İşte gelişmeler.

Uzun süredir devam eden Donald Trump ve Twitter destanını bitmek bilmiyor. Eski başkan, hesabının kalıcı olarak eski haline getirilmesi ve geri almak için çalışırken Florida’da yasağın ihtiyati tedbirini almak için dava açtı.

Eski başkan, yasağın onun Birinci Değişiklik haklarını ihlal ettiğini savunuyor. Ayrıca yeni Florida sosyal medya yasası, yasaları bu tür davalarda etkisizleştirdi. Eski başkan bu durumun konuşma özgürlüğü hakkını da ihlal ettiğini belirtiyor.

Donald Trump, “Amerika Birleşik Devletleri Kongresi üyeleri tarafından zorlanıp” Twitter’in kendisini sansürlediğini ve sosyal medya platformunu “kamusal söylemin önemli bir yolu” olarak nitelendirdiğini savunuyor. Trump, kalıcı olarak göreve iade için çabalarını sürdürürken Twitter’da hesabını geri almak istiyor.

Twitter, 2020 başkanlık seçimlerinde Joe Biden’in zaferinin onaylanmasını engellemek isteyen Trump yanlısı destekçilerin Capitol binasında 6 Ocak’ta çıkan isyandan iki gün sonra, @RealDonalTrump hesabını kalıcı olarak yasaklamıştı.

Twitter, seçimlerin çalındığına dair paylaşımları tekrarlayan tweetler attıktan sonra, eski cumhurbaşkanın hesabını “Sivil Dürüstlük politikasının tekrarlanan ve ciddi ihlalleri” nedeniyle ilk başta 12 saat yasaklamıştı. Daha sonra platform yasağı kalıcı hale getirdi. Ayrıca Facebook, Snapchat ve YouTube gibi diğer sosyal platformlar da 6 Ocak ayaklanmalarından sonra eski cumhurbaşkanının hesaplarını yasakladı.

Donald Trump, Twitter hesabını kalıcı olarak geri almak için bütün yasal çözümleri deneyecek. Twitter bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Davanın gelişmeleri hakkında haberleri kaçırmamak için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu