AppleBilgisayarGenelGüncel Teknoloji Haberleri

OLED Dokunmatik Ekrana Sahip İlk MacBook Pro İçin Tarih Verildi 

Apple’a yakın bir kaynağın aktardıklarına göre dokunmatik OLED ekranlı ilk MacBook Pro 2025 yılında tanıtılacak.

Bloomberg editörü Mark Gurman’ın kaynaklarına atıfta bulunarak yayınladığı rapora göre Apple mühendisleri şirketin mobil bilgisayarları için dokunmatik ekran projesinde aktif olarak yer alıyor. Proje aktif olarak başlasa da, dokunmatik OLED ekranlı MacBook Pro’nun çıkışı yakın görünmüyor. İlk gelen bilgiler duyurunun 2025 yılında yapılacağı yönünde. 

Apple uzun süredir dokunmatik ekranların iPad için benzersiz olduğunu, ancak bir dizüstü bilgisayar için çok kötü ve elverişsiz olduğunu savunuyordu. Diğer taraftan birçok bilgisayar üreticisi dokunmatik ekran içeren modellerin sayısını her geçen gün artırdı. Apple’ın bu eğilimi artık görmezden gelmesi pek mümkün görünmüyor. 

Son zamanlarda dizüstü bilgisayar satışları, Apple’a tablet satışlarından daha fazla para kazandırıyor. Segmentindeki rakiplerinden geri kalmak istemeyen Apple, sektörü takip ederek dizüstü bilgisayarlarına dokunmatik ekranlar getirebilir.

Apple halihazırda tüm PC çözümlerinde sıvı kristal ekranlar (LCD) kullanıyor. OLED ekran ise markanın iPhone ve akıllı saatlerinde yer alıyor.

Öte yandan dokunmatik ekran, MacBook Pro’nun tasarımını hiçbir şekilde etkilemeyecek. Hem dokunmatik yüzey hem de klavye aynı kalacak. Ancak öte yandan PC, iPhone veya iPad gibi hareketler kullanılarak kontrol edilebilecek. 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu