Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOyun HaberleriOyun KonsoluTeknoloji

eFootball 2022 En Kötü Futbol Oyunu Olmaya Aday

PES’in yerini alan eFootball 2022 oyuncuların tepkisini almaya devam ediyor. Konami en kötü futbol oyununa imza atmış olabilir.

Konami, FIFA ile olan rekabetinde geride kaldığı için geçtiğimiz yıl PES 2021’i yayınlamak yerine sadece kadro güncellemesi vermişti. Bu yıl PES serisini tarihe gömerek yoluna eFootball 2022 ile devam eden Konami, maalesef ki tarihe kara bir leke ile geçmek üzere. PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One ve Xbox Series X/S için çıkan eFootball 2022, Steam’de ve sosyal medyada ağır eleştiriler alıyor.

PES 2022’nin yerine geçen oyunun elle tutulacak bir yanı yok. Oyunu PlayStation 5’te 3-4 saat oynayan biri olarak söyleyebilirim ki bu oyun tarihin en kötü futbol oyunu olabilir. Oyunun grafikleri PES 6’dan hallice diyebilirim. Futbolcuların yüzleri gerçeklik ile uyuşmuyor. Oynanış dinamikleri deseniz gerçekten PlayStation 1’de oyun oynuyor gibi hissettim.

Steam’de oyuncuların eleştiri yağmuruna tuttuğu oyun maalesef ki bu noktadan başarılı bir geri dönüş yapamaz. FIFA 22’nin satışları Konami’nin sayesinde patlama yapacak. Konami’nin futbol oyunu her ne kadar ücretsiz olsa da bu oyuna vakit ayıracak oyuncu sayısı oldukça düşük olacaktır.

eFootball 2022

Konami de yaşanan bu olumsuz gelişmelerden dolayı bir özür diledi. Yapılan paylaşımda oyunun geliştirileceği ve hataların giderileceği ifadelerine yer verildi. Yakın zamanda aynı söz CDPR tarafından Cyberpunk 2077 için de verilmişti. Ancak ne olduğunu hepimiz gördük. Oyun kötü çıktığında toplanma şansı neredeyse imkansız diyebiliriz.

Konami’nin FIFA’nın ekmeğine yağ ve bal sürmekten başka bir amaca ulaşamadığı ortada. Muhtemelen önümüzdeki yıldan sonra PES serisi tamamen tarih olacak ve sadece futbol oyunu olarak FIFA kalacak….

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu