Güncel Teknoloji HaberleriGündemMobirollerOyun HaberleriOyun Konsolu

Pokémon Scarlet İnceleme – Açık Dünyada Pokemon Avı!

Pokemon efsanesi beklenen geri dönüşü yaptı. Pokémon Scarlet açık dünyası ve yeni sistemi ile bu sefer olmuş dedirtiyor. Gelin oyuna yakından bakalım.

Tüm dünyada her 90’lı çocuğun olduğu gibi 1999’da Pokémon Blue ile başlayarak serinin hayranı olmaya başladım. Yine de yaşlandıkça bu heyecan gitmedi. Dünyanın en büyük markalarından olan Pokemon, düzenli olarak yeni oyunları ve yeni anime bölümleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak son dönemlerde çıkan oyunlardaki standart Pokémon formülünden biraz sıkılmaya başlamıştım. Ta ki Pokémon Legends: Arceus işleri değiştirene ve şimdiye kadarki en sevdiğim Pokémon oyunu haline gelene kadar. Pokémon Scarlet ve Violet bu sefer olmuş dedirtti.

Pokémon Scarlet İnceleme

Oyuna karakterimizi tasarladıktan sonra yeni okulum Uva Akademi Müdürü ile tanışıyoruz. Oldukça cömertçe, her yeni öğrenciye kayıt sırasında bir Pokémon veriyorlar. Sprigatito (Çim), Fuecoco (Ateş) ve Quaxly (Su) seçenekleri göz önüne alındığında. Sprigatito’yu seçtim. Bu zamana kadar hep ateş türünü seçen ben sırf kedi ve sevimli diye Sprigatito’yu seçtim. 

Şükür ki okul hayatım uzun sürmedi. Derslere katılmak için geri dönebilsek de, ayrılma zamanının geldiği söylendi. Uva Akademi’nin tüm öğrencilerin bir süre dünyaya gönderileceği ve “hazinelerini” bulmaları söyleneceği geleneği vardı. Pokémon Scarlet/Violet’teki serideki en büyük değişikliklerden biri, artık sadece GYM savaşları olmamasıdır. Takip edilecek üç ayrı dal ve ardından son bir hikaye var. Bunu büyük bir gelişme olarak buldum.

Pokémon Scarlet

Pokémon Scarlet/Violet açık dünyadır ve son hikayenin yanı sıra her sırayla yapılabilir. Örneğin, doğrudan son GYM’e gidebilir, ardından ona meydan okuyabilirsiniz. O bölgedeki vahşi Pokémon’dan bile kurtulursanız, Glaseado Gym’in seviye 48 Pokémon’u tarafından tamamen yenileceksiniz. Oyun, hangi sırayla zorlukları tamamlamanız gerektiğine dair herhangi bir gösterge vermez. Bir savaşı kaybetmek genellikle oldukça düşük bahisli olduğu için bu dünyadaki en kötü şey değildir, ancak sinir bozucu olabilir.

Büyük bir meydan okumayı üstlenmeyi düşünmeden önce, bir ekip kurmak için biraz keşif ve zaman var. Pokémon Scarlet/Violet’te Pokémon’u sahada görebilirsiniz ve hangisiyle karşılaşmak istediğinizi seçmek oldukça kolay. Birine koşun ve bir savaşa girin. Bazı küçük Pokémon’lar yanlışlıkla basılmış olsa da, seçip seçebilmek gerçekten uygundu.

Pokémon Scarlet

Yakalama mekaniği, ondan önceki çoğu ana hat Pokémon oyunuyla aynı şekilde çalışır. Bunlar bir savaşa girin, vahşi Pokémon’u zayıflatın, ardından bir Pokéball atın ve bunları ekibinize eklemeyi umun. Takdir edilen şey, oyunun erken Pokéballs ile çok cömert olması ve low-level Pokémon’un yakalanmasının inanılmaz derecede kolay olmasıdır. 

GYM lideleri dikkat çekiyor!

İlk GYM’e gitmeden önce 13 benzersiz GYM ve yakalama girişimlerimden herhangi biri başarısız olmadan önce 40 benzersiz olanı yakalamıştım.

Ne yazık ki isteğe bağlı olmasa da, seçilen altı Pokémon’dan oluşan tüm ekip, marşı çok fazla tercih etmeden önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olan deneyimi paylaşıyor. Otomatik iyileştirme ve otomatik savaşabilme ve zayıf Pokémon’u hızla yenebilme gibi başka kullanışlı özellikler de vardır.

Dallardan biri, Elite Four’a karşı bir savaşla kapatılan sekiz GYM salonu mücadelesidir. Bu noktada bir gelenek ve daha önce bahsedilen düzenle ilgili konunun yanı sıra oldukça açıklayıcı. Yine de buraya eğlenceli bir tamirci getiriyor.

Pokémon Scarlet

Eski Pokémon oyunlarında, oyuncular bir GYM liderine ulaşmak için bir eldiven ve basit bir bulmaca çalıştırmak zorunda kaldılar. Burada bir mini oyunu tamamlamanız gerekiyor. Bu bazen savaşmayı içerir, ancak ipuçlarını bulmak veya gizli Pokémon bulmak için diğer eğitmenlerle konuşmak gibi başkalarıyla karıştırır.

Başka bir yol, etrafta dolaşmayı ve beş Titan’ı yenmeyi içeriyor. Bu inanılmaz derecede güçlü dev Pokémon. Bunlar kendilerini iki aşamalı patron savaşları olarak sunarlar, bu da yeterince seviye atlanmazsa oldukça zor olabilir.

Titanları yenmenin arkasındaki amaç, bu Pokémon’u büyüten beş güçlü bitki olan Herba Mystica’yı almaktır. Arven bunun için bize katılıyor.

Hikayenin bir parçası olmasının yanı sıra HMs serisinin yerini Herba Mystica da alıyor. Daha az tanıdık olanlar için, esasen yeni alanlara ulaşmanıza yardımcı olan yükseltmelerdir. Pokémon Scarlet/Violet’te Koraidon/Miraidon’a yeni yetenekler kazandırırlar. Bazı erişilemeyen alanlara erişebilmenin yanı sıra, ilerleme hissi vermeye yardımcı oldu.

Hikayenin başlarında, Team Star üyeleriyle birini zorla işe almaya çalışırken karşılaşıyoruz. Bu, gizemli Cassiopeia’nın telefonumuzu hackleyecek ve bizden bu sorun çıkaran öğrenci grubunu parça etmemizi isteyecek kadar ilgilendiriyor.

Pokémon Scarlet

Her Team Star lideri, GYM liderleri gibi bir Pokémon türünde uzmanlaşmıştır. Buradaki fark, ön kapıdan dümdüz yürümeyi ve yolumuzdaki herkesi yenmeyi içeren üslerine baskın yapmamız gerektiğidir.

Let’s Go’dan sevilen esintiler

Bu, Pokémon’unuzu dünyaya bırakabilen “Let’s Go” özelliklerini kullanır. Daha sonra geleneksel sıra tabanlı bir savaş olmadan yakındaki Pokémon’u koşacaklar ve yenecekler. Genellikle, bu birer birer ile sınırlıdır, ancak Team Star baskınları için aynı anda üç tanedir. 30’u yendikten sonra patronla daha standart bir savaşa dönüşür. Burada, her lideri yenerken ortaya çıkan başka bir güzel hikaye daha var.

Team Star üslerini ele almak, Pokémon’unuza yeni hamleler, daha fazlasını yaratmak için materyaller ve biraz para birimi öğretmek için TM’ler verir. Güçlü bir ekip oluşturmaya yardımcı olmak faydalıdır.

Üç şubeyi de tamamladıktan sonra, son görevin kilidini açar. Bu, hikayeye çok daha fazla odaklanması ve takip edilmesi gereken bariz bir rota ile çok yönlendirilmesi açısından diğerlerinden tamamen farklıdır. Karakterler ve bu noktaya kadar olan bazı olaylar için birçok arka plan ortaya koyuyor. Spoiler vermekten kaçınmak için ayrıntılara girmeyeceğim, ancak ima edilen şeyler daha açık bir şekilde heceleniyor ve bazı şaşırtıcı ifşaatlar yapılıyor.

Tüm rotalardan keyif aldım, ancak daha fazla hikayeye sahip olmak ve buradaki yol boyunca arkadaşlardan gelen yorumlar bunu benim için en iyi bölüm haline getirdi.

Pokémon Scarlet

Bunu tamamladıktan sonra, oldukça iyi miktarda oyun sonrası içeriğin kilidini açar. Bazı başlıkların aksine, son burada gerçekten son değil.

Tamamlanacak dört hikayeyle, zamanımın çoğunu sadece keşfetmekten zevk aldığımı okumak sizi şaşırtabilir. Dünya biraz boş ama büyük ve hızlı seyahat ediyoruz, bu yüzden bana hiç böyle gelmedi.

Bir çölde yürümek, buzlu dağlara tırmanmak veya otlaklarda piknik yapmak – epeyce farklı yere gittim ve birçok şey buldum. Arkalarında bir sır olan gizemli kazıklar, rotalar boyunca ve saklanan eğitmenler, her şehirde farklı dükkanlar ve hatta her yerde toplanması gereken eşyalar. Yeni Pokémon türlerini takip etmenin ve yakalamanın ötesinde bile her zaman bulacak bir şey varmış gibi hissettim.

Bununla birlikte, yeni Pokémon türleri bulmak ana cazibe merkeziydi. Her yeni alan, bulmak ve yakalamak için farklı türler getiriyor gibiydi. Ditto’yu oldukça erken bulmak gibi birkaç sürpriz bile vardı, bu da daha kolay Pokémon üremesinin kilidini açtı. Ve dizi için yeni bir özellik olarak, sizinle birlikte keşfetmek için co-op’a bir arkadaşınızın katılması bile mümkün.

Pokémon Scarlet

Birçok Pokémon oyununun bir savaş hilesi vardır ve bu, Pokémon’unuzu terastalize etmektir. Önceki hilelerden bazıları kadar gösterişli olmasa da, özellikle GYM savaşlarına çok fazla yutturmaca getirdiğini gördüm. Buradaki fikir, belirli bir Pokémon türünü “güçlendirmek” için şarj edilebilir bir one-shot öğesi kullanabilmenizdir. Çoğu Pokémon’da, Tera türleri başlangıç türleriyle aynı olacaktır. Böylece çim tipi Sprigatito’m geçici bir çim takviyesi kullanabilir, bu da çim tipi hareketlerini daha da güçlendirir. Bazı Pokémon’lar başka türlerle gelebileceğinden (ve onları değiştirmek de zorsa mümkündür) işleri biraz değiştirebilir.

Başka bir örnek olarak, elektrikli Pikachu’mda uçan bir Tera-type var. Bu daha sonra diğer hareket türlerine karşı güçlü ve zayıf yönlerini değiştirir ve potansiyel olarak saldırmak için beklenmedik bir unsur kullanmalarına izin verir.

Yağ gibi akıp gidiyor

Oyunun sonlarında bununla oldukça taktiksel olmak, bir Pokémon’un normal zayıflığına direnen bir tür veya belirli bir Pokémon’u çıkarmak için daha yaygın taktiklere saldıran bir şey eklemek mümkündür. Bu, özellikle çevrimiçi rekabetçi oyun için Pokémon türleri ve zayıflıkları hakkındaki bilgileri daha da önemli hale getirir. Yine de bazı durumlarda zayıflıkları pratik olarak ortadan kaldırmak mümkün olabilir, bu da biraz dengesiz hissettirir.

Farklı Tera türlerine sahip Pokémon tipik olarak Tera baskınlarında bulunabilir. Bunlar çevrimiçi rastgele insanlarla, arkadaşlarla veya yapay zeka takım arkadaşlarıyla co-op savaşlarıdır.

Oyunu incelemek için son güncellemeyi beklediğimizi belirtelim. Çünkü oyun çıktığında FPS droplar ve bug’lar çok fazlaydı. Son yayınlanan büyük çaplı güncelleme ile bu sorunların neredeyse tamamı düzeldi. Eğer bir Pokemon tutkunuysanız ve kalıplaşmış Pokemon oyunlarından sıkıldıysanız bu yeni nesil seri tam size göre diyebilirim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu