Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14’ün İlk Görüntüsü Karşınızda

Sabırsızlıkla beklediğimiz telefonlardan biri olan Xiaomi 14 güvenilir bir kaynak tarafından sızdırıldı. Kamera birimi Xiaomi 13 modeline benziyor.

Xiaomi‘nin 2023’ün sonunda duyuracağı Xiaomi 14 serisi hakkında önemli bir sızıntı gerçekleşti. Yeni bir gelişmede Xiaomi 14’ün sızdırılmış bir şemasına yer verildi. Bu görüntü sayesinde telefonun hem ön hem de arka kısmının nasıl görüneceği netlik kazanıyor.

Şematik taslak, güvenilir sızıntı kaynağı Digital Chat Station tarafından Weibo’da paylaşıldı. Kaynağın sızıntılar konusunda oldukça sağlam bir geçmeşine sahip olduğunu yeri gelmişken belirtelim.

Şema, Xiaomi 14’ün ön tarafında oldukça ince ekran çerçvelerinin yer alacağını gösteriyor. Ön kamera da yine ufak bir yapıda ve merkeze konumlandırılıyor. Panel ayrıca düz bir yapıda.

Cihazın arka panelinde kare şeklinde bir kamera modülü ve mevcut Xiaomi 13 serisine benzer bir sensör yerleşimi bulunuyor. Öte yandan Xiaomi 14’te ana ve telefoto lensler için oluşturulan kamera kesikleri, önceki modele kıyasla daha büyük. Ayrıca bu bölümde ultra geniş açılı bir lens ve bir LED flaş yer alacak. Üçlü kamera yine serinin önceki modelinde olduğu gibi Leica tarafından desteklenecek.

Yakın zamanlı bir rapora göre Xiaomi 14’te 90 watt kablolu ve 50 watt kablosuz şarj desteğine sahip 4860 mAh büyüklüğünde bir pil yer alacak. Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak model, halen Ar-Ge aşamasında olan 1,33 inçlik bir sensörle birlikte gelebilir. Ekran altı parmak izi tarayıcısı, stereo hoparlör ve IP68 toza/suya dayanıklılık telefonun öne çıkan diğer özellikleri olacak. Xiaomi 14 serisinin ayrıca MIUI 15 ile çıkış yapan ilk telefon olması bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu