Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Pro için Skandal Karar! Apple Çok Tepki Alabilir!

Apple, iPhone 13 Pro için ilginç bir politika izleyebilir. Yeni Pro serisinde 256 GB dahili depolama birimi olmayabilir. Peki, neden?

Cupertinolu Apple, 14 Eylül tarihinde karşımıza iPhone 13 serisi ile çıkacak. Bu yıl Pro modellerinde üst düzey donanımlara yer verecek olan Apple’ın ilginç planlarının olduğu ortaya çıktı. Kaynaklar, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max’in 256 GB dahili depolama alanı seçeneği ile gelmeyeceğini açıkladı.

iPhone 13 Pro serisi 256 GB’lık sürüme sahip olmayacak

Pro serisinde sadece 128 GB, 512 GB ve 1 TB’lık depolamalı sürümler olacak. Çoğu kullanıcı Apple’ın bu kararından rahatsız olabilir. Ancak şirket geçmişte de aynısını yapmıştı. Örneğin, Apple iPhone 7’nin piyasaya sürülmesiyle, o zamanlar en popüler olan 64GB’lık sürümünü iptal etmişti.

Kullanıcıların Apple’ın bu kararı çok konuşulmuş ancak Apple fanları bu karara da alışmıştı. Bu saatten sonra ne yapsak tutuyor diyen Apple, yeni Pro serisi ile muhtemelen söylendiği gibi 256 GB’lık sürümü kaldıracak. Peki, Apple neden böyle bir karar alıyor?

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro

Bugün 256GB depolama çok popüler. Ancak böyle bir seçeneğin olmaması durumunda, alıcıların 512GB depolama ile donatılmış bir sürüm için fazla ödeme yapması gerekecek. Yani Apple 512 GB’lık sürümü satarak daha fazla gelir elde edecek. Tamamen kasa doldurma politikası olan bu hamle ilk etapta çok tartışlacak olsa da sonra bu karara yine herkes alışacak.

RAM miktarına gelince, Pro ve Pro Max’in eski sürümleri 6 GB RAM ile gelecek. iPhone 13 ve iPhone 13 mini ise 4 GB RAM’e sahip olacak. Tahminlere göre , iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinden bir ay sonra, iPhone 12’nin değeri yüzde 12 ve üç ay sonra yaklaşık yüzde 20 oranında azalacak. Yani şu sıralar iPhone almak isteyenler varsa, 2022’nin ilk çeyreğini bekleyebilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu