Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiXiaomi

Xiaomi Kullanıcıları İsyanda! MIUI 12 Olmamış!

MIUI 12 Xiaomi kullanıcıları üzerinde beklenen etkiyi yaratamadı. Kullanıcılar MIUI 12’deki çözülmeyen sorunlardan çok şikayetçi.

2021’in ilk çeyreğine ilişkin en son analist raporları, Xiaomi’nin küresel akıllı telefon pazar payı açısından Apple’ın hemen arkasında olduğunu gösteriyor. Ancak Çinliler Avrupa pazarında Cupertinolu Apple’ı geçmeyi başardılar. Ancak Xiaomi aynı başarıyı yazılım konusunda göstermiyor. Xiaomi kullanıcıları MIUI 12’deki hataların giderilmemesinden çok şikayetçi.

MIUI hala hatalar ve sorunlarla dolu. Ancak bu sorunların çözülmesi için hala firmadan bir atılım gelmedi. Özellikle Xiaomi Mi 9T ailesine karanlık tema hala istendiği gibi çalışmıyor. Karanlık temayı açtığınızda bildirim simgeleri siyah oluyor, videolar soluk görünüyor ve bazı uygulamalarda okunabilirlik kötüleşiyor.

Sorun sadece bu değil. Bazı Xiaomi ve Redmi modellerinde Her Zaman Ekran modunda görüntü öğelerinde ve simgelerde hata olduğu, oyunlar sırasında donduğu, Kilit ekranındaki animasyon sorunları, kilit açıldıktan sonra ekranlarda parlama ve titreme, akıllı telefonları yeniden başlatırken bildirimleri kapatmama ve WhatsApp’ta metnin sesi ve görüntülenmesi ile ilgili sorunlar var.

Xiaomi

Xiaomi’nin bu sorunları MIUI 12.5 ile çözmesi bekleniyor. Ancak bu güncelleme gelene kadar en azından ara bir güncellemenin yayınlanması gerekiyordu. Çinli teknoloji devi pandeminin de etkisi ile maalesef ki güncelleme konusunu biraz saldı. Popüler telefonlarındaki sorunları bile çözmeyen firma, orta segmente hiç bulaşmıyor bile.

MIUI 13 güncellemesi bu noktada kritik önem taşıyor. Eğer bu güncelleme ile de sorunlar çözülmezse kullanıcılar isyan etme noktasına gelecek gibi görünüyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu