Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerRedmi

Xiaomi, Redmi Note 10 Pro’daki Sorunu Kabul Etti! Güncelleme Yakında

Redmi Note10 Pro sensör sorunu ile karşı karşıya. Daha önce ekran sorunu yaşayan telefondaki sensör sorunu kabul edildi. Düzeltme geliyor.

Redmi Note 10 Pro sensör sorunu ile karşı karşıya. Redmi’nin mart ayı içerisinde Hindistan’da duyurduğu ve çok geçmeden ülkemizde satışa çıkardığı popüler orta segment telefon Redmi Note10 Pro gelen bilgilere bakılırsa yakınlık sensörü ile ilgili sorunlar yaşıyor. Bu soruna geçmeden önce telefonun ekranla ilgili problemler de yaşadığını ve daha sonra yayınlanan güncellemeler ile bu problemlerin aşıldığını hatırlatalım.

Redmi Note 10 Pro Sensör Sorunu Nedir?

Redmi Note 10 Pro ve Redmi Note 10 Pro Max akıllı telefon kullanıcıları bazı forum sayfalarında yakınlık sensörü ile ilgili problemler yaşadıklarını bildiriyor. Sorunun serideki cihazlarda kullanılan ultrasonik yakınlık sensöründen kaynaklandığı iddia ediliyor. Yakınlık sensörü akıllı telefon ile görüşme yaparken telefonu kulağınıza yaklaştırdığınızda ekranını kapanmasını sağlıyor ve bu da yanlış dokunmaları engellediğini belirtelim.

Redmi Note 10 ve Note 10 Pro

Sorunu bildiren kullanıcı sayısında her geçen gün artış gösteriyor.  Xiaomi, Topluluğu’nda yapılan şikayetleri dikkate aldı ve yakında telefonlar için bir düzeltme güncellemesinin yayınlanacağını aktardı.

Şu hatırlatmayı tekrar yapalım; Redmi Note 10 ve Note 10 Pro telefonunuzda ekran ya da yakınlık sensörü ile ilgili problemler yaşıyorsanız bunların yazılım kaynaklı hatalar olduğunu belirtelim. Ekran sorunu için düzeltme güncellemesi yayınlandı ve yavaş yavaş tüm pazarlara yayılıyor. Sensör sorunu ise henüz tespit edildi ve çok geçmeden bunun için de güncelleme dağıtılacaktır. Daha önce bazı Xiaomi telefonlar kullandıysanız sensör sorununu alışık olabileceğini de belirtelim.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu