Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriSamsung

Galaxy Z Fold 5’in Tüm Özellikleri Duyuru Öncesinde Sızdırıldı

Galaxy Z Fold 5 hakkında neredeyse bilinmeyen bir detay kalmadı. Son sızıntı telefonun tüm özelliklerini ortaya çıkardı.

Samsung Galaxy Z serisi katlanabilir akıllı telefonların yeni modelleri yaz döneminde tanıtılacak. Yakın zamanlı bir raporda Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip 5’in haziran ayında seri üretime geçeceği, temmuz ayı sonunda ise tanıtılacağı belirtildi.

Tanıtım öncesinde birçok habere konu olan Galaxy Z Fold 5’in neredeyse tüm özellikleri güvenilir bir kaynak tarafından gün yüzüne çıkarıldı. Şimdi bu detayların tümüne göz atalım.

Galaxy Z Fold 5’in ana  ekranı ile başlayan, katlanabilir telefonun iç ekranı 7.6 inç büyüklüğünde olacak. Dış kısımda ise 6.2 inçlik bir ekran sunulacak. Her iki ekranın serinin önceki modelinde olduğu gibi 120Hz tarama hızını destekleyecek. Ayrıca her iki ekranın önceki nesilden daha parlak olacağı bildiriliyor.

Katlanabilir telefonun işlemci biriminde beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen 2 olacak. Hız aşırtılmış işlemcinin hem performans hem de pil verimliliğiyle öne çıktığını belirtelim. Telefonda ayrıca işlemci 12 GB LPDDR5 RAM ve 256 GB, 512 GB ve 1 TB UFS 4.0 depolama ile desteklenecek.

Kamera birimine gelince, arka kısımda Galaxy S23 / S23+’taki gibi üçlü kamera sistemi olacak. Ana kamera 50 megapiksel çözünürlüğünde olup buna 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 10 megapiksel telefoto kameralar eşlik edecek. Ana kamera 8K / 30fps video kaydı gerçekleştirebilecek.

Galaxy Z Fold 5’teki en önemli gelişmelerden biri yeni menteşe sistemi olacak. Su damlası şeklinde isimlendirilen bir menteşe sistemine sahip olacak telefonda ekran kırışıklığının belli oranda giderildiği ve katlama esnasında aradaki boşluğun ortadan kalkacağı gelen bilgiler arasında.

Gorilla Glass Victus 2 ekran koruma, IPX8 su geçirmezlik sertfikası, S-Pen desteği, geliştirilmiş hoparlörler ve Android 13 tabanlı One UI 5.1.1 telefonun öne çıkan diğer özellikleri olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu