Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknoloji

Volkswagen ID.AERO Passat’ın Yerini Alacak!

Volkswagen’dan yeni atılımlar gelmeye devam ediyor. Passat’ın yerini alacak olan Volkswagen ID.AERO tanıtıldı. İşte özellikleri.

Alman otomotiv devi Volkswagen’in Passat serisini sonlandırmasından sonra firmanın bu seri yerine neyi koyacağı merak ediliyordu. Bugün ise sürpriz bir şekilde Volkswagen ID.AERO tanıtıldı. Tamamen elektrikli MEB platformu üzerine inşa edilen ID.AERO tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor.

ID.AERO, sadece 0.23Cd’lik bir sürtünme katsayısına sahip bir gövde ile geliyor. ID.AERO orta boy bir sedan olarak konumlandırılıyor. Otomobilin uzunluğu, genişliği ve yüksekliği sırasıyla 4975, 189 ve 1528 mm olarak açıklandı. Tamamen elektrikli platformun avantajları sayesinde dingil mesafesi neredeyse 3 m’ye ulaşıyor. Volkswagen’in resmi açıklamasına göre Phaeton ile karşılaştırılabilir bir iç mekana sahip.

ID.AERO  yeni bir iç tasarım kullanıyor. Araba çok fazla düz hatalara sahip. LCD gösterge paneli orta konsolda gizleniyor. Ayrıca büyük bir yüzer orta ekran aldı, arabada neredeyse hiç fiziksel düğme yok. Sedanın tabanının altında, WLTP döngüsünde 620 km’ye kadar menzil sağlayan 77 kWh kapasiteli bir lityum iyon pil yer alıyor. Bu pil 150 kW hızlı şarj da destekliyor.

Volkswagen ID.AERO

Passat’ın yerini alacak olan bu yeni serinin ne zaman üretileceği ve satışa sunulacağı henüz bilinmiyor. Muhtemelen bu otomobili 2-3 yıl sonra yollarda anca görebileceğiz. Fiyat bilgisi de paylaşmayan Volkswagen, elektrikli otomobil alanına sağlam adımlar ile geçecek gibi görünüyor. Tesla’nın büyük rakibi olması beklenen Volkswagen’in yeni canavarının Türkiye’deki fiyatını hayal bile etmek istemiyoruz…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu