AppleGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple Glass, Apple Watch’ın pabucunu dama atabilir!

Uzun süredir sektörün beklediği Apple Glass gerçek oluyor. Yeni nesil akıllı gözlük bize ne sunacak? Apple, Steve Jobs’ı unutmadı. Unutmasın bir zahmet…

Apple‘ın akıllı gözlük konusunda yıllardır süren projeleri var. 2013 Yılında ilk kez Google Glass ile tanıştığımızdan beri prototipleri paylaşılan Apple Glass yani Apple Gözlük bugün yeni bilgileri ile karşımızda. Öncelikle gözlüğün tek bir model ile gelmeyeceğini ve beklenenden çok daha fonksiyonel olacağı da gelen bilgiler arasında.

Yazılım tarafında Apple Watch ile kıyaslanabilecek kadar güçlü bir arayüze sahip olacak gözlük için otoriteler “büyük bir devrim yaratılacak” diyor. Bu devrim yaratılabilir ama ne kadar sürer yani gözlüğün pili ne kadar gider bu da asıl tartışma konusu. Zira hatırlayacaksınız Google Glass tam olarak kullanıldığında 2 saat bir şarj sunabiliyordu ve zaten bundan dolayı da yaygınlaşamadı.

Apple Gözlük Steve Jobs ve Tim Cook tarzını benimseyecek!

Son dönemde Apple‘a en yakın kaynaklardan birisi olarak gösterilen John Prosser bugün yaptığı bir açıklama ile Apple‘ın Steve Jobs‘ın ikonik daire şeklindeki gözlüklerine benzer Special Edition adı altında farklı bir gözlüğü daha satışa sunacağını belirtti. Bu gözlük diğer akıllı gözlüklere göre daha pahalı olacak ve Steve Jobs hayranlarına özel olacak. Standart Apple Glass ise Rayban Wayfarer modeli ile Tim Cook gözlükleri arasında bir modele sahip olacak.

Bildiğiniz üzere akıllı gözlük tarafında şu anda pazarda kimse yok. Samsung ve HTC sanal gerçeklik gözlüklerini geliştiriyorlar ama Apple bize yepyeni bir şey sunacak gibi görünüyor. Yeni nesil Apple Glass ilk nesil iPhone efekti bırakır mı? Bunun da cevabını iPhone 12 lansmanı bitişinde “One More Thing” etkinliğinde göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu