Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone kullanıcıları mı sadık yoksa Android mi?

Yapılan pazar araştırması ile iPhone kullanıcılarının mı yoksa Android kullanıcılarının mı daha sadık olduğu ortaya çıktı! İşte sonuçlar!

Mobil pazarda Windows Mobile‘ın ölmesi ile yalnız kalan Android ve iOS, yıllardır tatlı bir rekabet içerisinde. Apple ve Google’ın geliştirmiş olduğu bu iki mobil işletim sistemi birbirlerinden arada sırada kullanıcı çalmayı başarabiliyor. Yapılan pazar araştırması ile iPhone kullanıcılarının mı yoksa Android kullanıcılarının mı sisteme daha sadık olduğu ortaya çıktı.

CIRP tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma; Android ve iOS’in sadık kullanıcıları olduğunu açıkça gözler önüne seriyor. CIRP’in araştırmasına göre; iOS işletim sistemi ABD pazarında yüzde 44‘lük bir pazar payına sahip. Android ise iOS’in önüne geçerek yüzde 56‘lık bir paya sahip olmayı başarıyor. Geçen yıl ABD’de iOS cihazların hacmi yüzde 8 arttı. Ancak bu artış Android’i geçmeye yetmedi.

Herkes kendi platformuna sadık!

iOS’in pazar payında Android‘in gerisinde yer almasının yüksek iPhone fiyatlarının çok etkisi var. Ancak CIRP’in verilerine göre iPhone’un fiyatının yüksek olmasına rağmen iOS kullananların yüzde 90‘ının daha sadık olduğunu gösteriyor. Android tarafında da bu sadıklık oranının yüzde 90 seviyesinde olduğunu belirten CIRP, her iki platform arasında kullanıcı çekmenin çok zor olduğunu böylelikle kanıtlamış oldu.

CIRP’nin ortağı ve kurucu ortağı Mike Levin,İşletim sisteminin sadakati çok yüksek seviyelerde. Son dört yıl içinde, yeni cep telefonu satın alımlarının yaklaşık yüzde 90’ının, müşterinin bir önceki kullandığı işletim sistemine ait olması dikkat çekiyor. iOS ve Android cephesi kullanıcıları kendilerine çekmeye çalışsa da kullanıcılar alışkanlıklarından vazgeçmiyor.” açıklamasında bulundu.

iPhone

Her iki işletim sisteminin de oldukça başarılı ve alternatifsiz olduğu açıkça ortada. Ancak bu araştırmalarda nedense bir tülü uygulama mağazasına yapılan yatırım ele alınmıyor. Örneğin; şahsen 8 yıllık bir iOS kullanıcısı olarak Apple ID’ime yüzlerce uygulama ve oyun satın aldım. Uygulama satın alma geçmişim 8 yılda muhtemelen 1.000 TL seviyesini aşmıştır. Şimdi ben tutup da Android’e geçersem orada Play Store‘da yeniden uygulamalara para harcamam gerekecek. Bu yüzden araştırmalara bunun da dahil edilmesi gerekiyor.

Ancak yine de kullanıcıların alışkanlıklarından vazgeçmesi gerçekten zor. Android ve iOS ağzıyla kuş tutsa diğer platformdan kullanıcı çekmekte yine zorlanacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu