Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 15 Tanıtıldı! iPhone’lar Coşacak!

WWDC 21 etkinliğinde merakla beklenen iOS 15 güncellemesi tanıtıldı. Yeni güncelleme iPhone’ları adeta coşturacak. İşte iOS 15 özellikleri.

Apple, WWDC 21 etkinliğinde iPhone sahiplerini heyecanlandıracak olan iOS 15 sürümünü tanıttı. iOS 14 güncellemesiyle birlikte büyük çaplı yenilik sunmayan Cupertinolu teknoloji devi, tüm yeniliklerini bu sürüme saklamış diyebiliriz. Peki, iOS 15 özellikleri ile iPhone sahiplerine neler sunuyor? Hangi iPhone modelleri güncelleme ile tanışacak. En önemlisi bu güncelleme ne zaman yayınlanacak? Bu sorunların yanıtları için en doğru yerdesiniz.

iOS 15 özellikleri

FaceTime ve iMessage için yeni özellikler

İlk yenilik FaceTime’dan geliyor. FaceTime artık uzmansal sesi destekleyecek. Bu grup görüşmelerinde kimin konuştuğunu daha iyi anlamanızı sağlayacak. Aktarılan bilgilere göre yüz yüze görüşme gibi bir deneyim sunacak. FaceTime ayrıca arka plandaki sesleri de susturabilecek. FaceTime’a geç de olsa portre modu özelliği de geliyor. Artık ön kamera ile konuşurken arka planı bulanıklaştırabileceksiniz.

FaceTime için bir yenilik de FaceTime Link oluyor. Bu sayede Zoom’da olduğu gibi link oluşturup insanların sohbete katılmasını sağlayabiliyorsunuz. Bu özellik ile FaceTime Android’e de geldi diyebiliriz. SharePlay adındaki özellik sayesinde FaceTime üzerinden arkadaşlarınız ile müzik dinleyip film izleyebileceksiniz. SharePlay API özelliği sayesinde Apple cihazları arasında ekran paylaşımı yapmanın önü açılıyor.

Bir sonraki durağımız iMessage oluyor. Dünyanın en güvenli mesajlaşam sistemi iMessage ile mesajlaşmak artık daha efektif olacak. Fotoğraflar kolaj şeklinde gönderebilecek. Apple’ın dediğine göre iMessage ile paylaşım yapmak çok daha eğlenceli hale gelecek. iMessage bölümünde çok büyük yenilik olduğunu söyleyemeyeceğiz.

iOS 15

Bildirim karmaşasına son

Güncellemeyle bildirim merkezi de güncelleniyor. Odaklanma için artık bildirimler gruplandırılacak ve Notification Summary adı verilen bir bölümde biriken bildirimler toplanacak. Bu sayede yeni bildirimlere odaklanabileceksiniz. Rahatsız etme modunu açtığınızda biri size iMessage üzerinden mesaj göndereceği zaman bu durum karşı tarafa bildirilecek. Mesajımı neden görmedin olayı artık tarih olacak.

iOS 15

Rahatsız etme bölümüne Nokia telefonlardan hatırladığımız Tercihler özelliği gelecek. Bu sayede işteyken iPhone’un bazı bildirimlerini tek tıklama ile kapatabileceksiniz. Ayrıca rahatsız etme modu tüm Apple cihazlarında eş zamanlı olarak kullanılabilecek.

Live Text adı verilen özellik sayesinde kamera uygulaması ile bir metinin fotoğrafını çektiğinizde bu metin otomatik olarak metine dönüştürülecek. Bu sayede 3. parti uygulamalara olan ihtiyaç ortadan kaldırılacak. Apple bu özelliği sunmakta sanki biraz geç kaldı.

Spotlight arama ekranında da iyileştirmeler yapılıyor. Artık arama yaptığınızda fotoğrafların üzerinde yazan metinler de bile arama yapılacak. Yapay zeka konusunda Appel kendini aştı diyebiliriz. Fotoğraflar uygulamasında anı oluşturma ekranına da yeni özellikler ekleniyor. Herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan arkaya müzik koyma efekt ekleme artık Fotoğraflar uygulaması ile mümkün olacak.

Yeni sürüm ile Apple Wallet’ta da yenilikler yapılıyor. Bunlar bizi alakadar etmediği için pek heyecanlanmadık. Çünkü Apple hala Apple Pay özelliğini Türkiye’de kullanıma sunmadı. Wallet uygulamasına gelen özellik sayesinde evinizin kapısını açabilecek ve BMW’niz varsa anahtar kullanmadan iPhone ile arabanın kilidini açabileceksiniz.

Hava Durumu uygulaması artık tamamen yenilenmiş şekilde karşımıza çıkıyor. Dark Sky’ı geçtiğimiz yıllarda satın alan Apple, kullanıcılara artık daha detaylı hava durumu sunacak.

Apple’ın Google Haritalar’a kafa tutan Apple Haritalar uygulaması nihayet küllerinden yeniden doğuyor. Apple Haritalar uygulaması artık trafik ışıklarını bile gösterecek. Ancak Türkiye’de değil. Amerika ve belli başlı gelişmiş ülkelerde olacak.

AirPods için Apple erişilebilirliği tepe seviyeye çıkarıyor. Yeni özellik sayesinde işitme konusunda sorun yaşayanlar güçlendirilmiş ses özelliği ile konuşmaları daha net duyabilecek. Ayrıca Dolby Atmos özelliği Apple Music’e bugün geliyor. AirPods’unuzu kaybettiğinizde harita üzerinden bulabileceğiniz bir özellik de sisteme ekleniyor. Apple’ın hızlı yazma özelliği olan QuickPath’e Türkçe dil desteği de iOS 15 ile ekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu