Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

OPPO’dan sonra Xiaomi de Samsung’un Kapısını Çalacak

Xiaomi Mix Fold 2 modelinde Samsung üretimi bir katlanabilir ekran yer alacak. Yine OPPO Find N’de yer alan ekran da Samsung üretimi.

OPPO bugün gerçekleştireceği etkinlikte ilk katlanabilir telefonu olan Find N’in resmi duyurusunu gerçekleştirecek. Güney Kore medyasına göre telefondaki 7.1 inç büyüklüğündeki iç ekran Samsung Display tarafından üretildi. 5.45 inç büyüklüğündeki OLED ekran ise Çinli BOE tarafından geliştirildi. OPPO gibi Xiaomi de katlanabilir telefonu için Samsung’un kapısını çalacak. Aynı yayın kuruluşuna göre Xiaomi Mix Fold 2 modelinde Samsung tarafından geliştirilen UTG panel kullanılacak.

Samsung, 2020’de UTG (Ultra-Thin Glass / Ultra İnce Cam) katlanabilir ekran paneline öncülük etmek için Corning ile ortaklık kurdu . Galaxy Fold/Flip serisi, OPPO Find N’e kadar UTG paneli kullanan tek modellerdi. 2019’da piyasaya sürülen Huawei Mate X / Mate X2 ve bu yıl tanıtılan Mi Mix Fold gibi katlanabilir akıllı telefonlarda ekran kapağı olarak CPI (Renksiz Poliimid) kullanıyor. Ancak CPI, Samsung Display’in UTG paneli kadar dayanıklı değil, bu nedenle üreticiler UTG panele geçme arayışında.

Xiaomi Mi Mix Fold

Xiaomi’nin yaklaşmakta olan MIX Fold 2 modeli Samsung Display tarafından geliştirilen UTG teknolojisine sahip 8.01 inç büyüklüğünde OLED ekranını kullanacak. 6.52 inçlik dış ekranın üretiminden ise TCL markası sorumlu olacak. Mix Fold 2’nin ekranındaki önemli gelişmelerden biri de panel tarama hızının 120Hz çıkarılması olacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu