Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Orijinal iPhone Zamanının Ötesinde Olabilirmiş

Arada sırada Apple’ın iPhone’u portsuz hale getirme ve yalnızca eSIM’leri kullanmaya geçme planları hakkında söylentiler duyuyoruz. Ünlü bir Apple yöneticisiyle yakın zamanda yapılan bir röportaj, şirketin kurucu ortağı Steve Jobs’un dünyanın ilk iPhone’unun başlangıçta SIM’siz olmasını istediğini ortaya koyuyor. Orijinal iPhone zamanının ötesinde SIM kartsız bir şekilde gelebilirmiş.

Orijinal iPhone SIM Kartsız Gelebilirmiş!

Gazeteci Joanna Stern kısa süre önce özel bir Bilgisayar Tarihi Müzesi etkinliğinde eski iPod Başkan Yardımcısı Tony Fadell ile röportaj yaptı. Fadell, yeni kitabının tanıtımını yapmak için özel etkinlikteydi Fadell, ilk iPhone’un geliştirilmesinin ilk aşamalarında Jobs’un, cihazın tasarımını etkileyen bir SIM tepsisi fikrine karşı olduğunu açıkladı. iPod’un babası, Jobs’tan iPhone tasarımcılarına ve mühendislerine onda başka bir delik daha istemiyoruz dediğini aktardı.

Jobs’un GSM’i benimsemek yerine CDMA hücresel teknolojisini kullanmaya meyilli olduğu bildirildi. Vizyon sahibi, hücresel cihazların doğrudan operatör ağına bağlanmasına izin verdiği için Verizon’un teknolojiyi geliştirmesini bir gerekçe olarak gösterdi.

Fadell, Jobs’u CDMA’nın benimsenmesinin iPhone için dikkate değer bir seçenek olamayacak kadar düşük olduğuna ikna etmek için piyasa verilerini kullandığını söylüyor. Bu, iPhone tasarım ekibinin ve mühendislerinin Jobs’un kararlarını protesto etmek zorunda kaldığı durumlardan sadece biriydi.

Apple, sonunda , Verizon ağına bağlı iPhone 4’ün CDMA sürümünün satışa çıktığı Ocak 2011’de SIM’siz bir iPhone’u piyasaya sürdü. SIM tepsisi iPhone 4S ile geri döndü, ancak Verizon yuvayı desteklemiyordu.

Fadell, yeni kitabında Apple’ın ekibiyle çalıştığı zamanlardan buna benzer birkaç hikaye daha anlatıyor. Jobs’un iPod’u Windows bilgisayarlarla uyumlu hale getirmeye nasıl karşı olduğunu da ortaya koyuyor.

Ayrıca, o zamanki Google CEO’su Eric Schmidt’in Jobs’ı web uygulamalarının iPhone için ileriye giden yol olduğuna inandırmak için konuşmak zorunda kaldığını belirtiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu