GenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknolojiYoutube

Google Korktu! YouTube Tekrar Açıldı!

Teknoloji devi Google, Rusya’ya uyguladığı ambargolardan geri adım attı. YouTube, Rusya’da tekrar kullanıma sunuldu. İşte detaylar.

VKontakte sosyal ağındaki “Gosteleradiofond” resmi grubunda, Sovyet Televizyonu kanallarına erişen bilgiler yayınladı. Rusya’nın Ukranya işgali sonrası Rusya’ya ambargo uygulayan YouTube geri adım atmış gibi görünüyor. Çünkü bu süreçte kaldırılan YouTube’daki Gosteleradiofond kanalı geri açıldı.

Yaklaşık 3 milyon abonesi olan Gosteleradiofond, dünyanın dört bir yanındaki izleyicilere 20. yüzyıldan kalma bir televizyon ve radyo materyali koleksiyonu sağlıyor. Televizyon programları, filmler, televizyon ve radyo performansları, eğitim ve çocuk programları, konserler, opera ve bale, belgesel filmler ve Rus kültürünün klasikleri haline gelen diğer format ve türlerin en eksiksiz veritabanı dahil olmak üzere kapsamlı koleksiyonların oluşumu üzerinde aralıksız çalışma film ve video makaraları ile dijital ortama aktarılmış, benzersiz kayıtları halkın hizmetine sunmuştu.

Ambargo sürecinde bu kanalın videoları kaldırılmıştı. Şimdi ise geri yüklendi. 12 Mart’ta yayından kaldırılan videoların bugün açılması Google’ın ambargo sonrası kazancının düşmesinden korktuğunu gösteriyor.

YouTube

Roskomnadzor, YouTube’un Rusya‘nın mevcut mevzuatına uyması gerektiğini iki kez açıkça ima etti. Aksi takdirde hizmet engellenebilirdi. Dün Roskomnadzor, Rus Başsavcılığının talebi üzerine News.Google internet hizmetine erişimin kısıtlandığını duyurdu. Google da bu bilgileri onayladı.

Google ya videoları engelleyerek YouTube’un Rusya’da kullanımından olacaktı ya da her şeye izin vererek hizmet vermeye devam edecekti. Google da gelirlerinin düşmemesi ve Rus vatandaşların YouTube’dan mahrum kalmaması için ikinci seçeneği seçmiş gibi görünüyor…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu