Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone Cinayetin Tek Tanığı Oldu! “Heyy! Adam Suçlu”

Dün tamamlanan davada iPhone Sağlık uygulaması bir cinayetin çözülmesinde kanıt olarak görüldü. İşte yaşananlar ve detaylar…

Teknoloji hayatımızın her anında yanında. Görünen o ki; hunharca öldürülen Kate West’in de teknoloji yanında. 3 Yıl süren ve dün tamamlanan davada Shelby County’de yaşayan Jeff West karısını öldürmekten suçlu bulundu. Bu davanın en büyük tanığı ise Jeff’in kullandığı iPhone Sağlık uygulaması oldu.

Mahkeme’de Jeff West isimli şahıs, 12 Ocak 2018 günü saat 22:30 civarında uyuduğunu ve ertesi sabah saat 05:15 civarında evinin dışındaki polis arabalarının sirenleri ile uyandığını söyledi. iPhone’undaki Sağlık uygulamasından alınan veriler, adam uyuduğunu söylediği 12 Ocak günü 23:03 ile 23:10 arasında hareket ettiğini gösterdi. West’in iPhone‘u hareketini en son 22: 54’te kaydetti, ev alarm verileri ise ön kapının saat 22: 53’te açıldığını gösterdi. 

Bununla birlikte polis, Kate West’in öldürüldüğü şişenin dibinde Jeff’in parmak izlerini de buldu. İşte tüm bu kanıtlar dahilinde jüri adamın kadını bir tartışma sonrasında öldürdüğünü ve suçu örtmek için de bir düzen oluşturduğunu söyledi. Tamamlanan davada suçlu buluna bu Jeff denen şahıs karısını öldürme suçundan 16 yıl hapis cezası aldı.

Bu tarz olayların aldatma ile ilgili de yaşandığını görüyoruz. Adam saatini kolunda unutup eşini aldatıyor ve eşi de gece kalp atış hızının artması sonrasında eşinin onu aldattığını yakalıyor. Teknoloji her anımızda yanımızda…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu