Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Fold tasarımını övdü! İyi de neden?

Tanıtım sonrasında satışa aylarca çıkartılamayan Galaxy Fold ile ilgili tasarım ekibi oldukça ilginç açıklamalar yaptı.

Samsung kısa süre içinde Galaxy W20 adı verilen Galaxy Fold benzeri (5G destekli) bir telefon tanıtımı yapacak. Bildiğiniz üzere Samsung Çin pazarında Galaxy W serisi telefonlarını satıyordu ve Samsung Galaxy Fold satışları da Çin’de oldukça hızlı başladı. Bugün Samsung bir açıklama yaparak Galaxy Fold tasarımını öne çıkardı. Tasarım ekibinin çok ciddi bir uğraş verdiğini ve hayatımızda kullanılan katlanabilir birçok ürünü irdelediğini, tasarımı da buna göre şekillendirdiklerini söyledi.

Kitap ve cüzdan gibi içe kapanan bir tasarıma alışkın olduğumuzu ve bundan dolayı da böyle bir tercihte bulunduklarını söyleyerek; kapağın içe kapanmasının içerideki özel ekranın korunması da sağlanmış oldu diyen Samsung tasarım ekibinin binden fazla materyal üzerinde çalıştığı da dile getirildi. Samsung mühendisleri ayrıca, eldeki tutuş hissini artırmak için telefonun ağırlığını eşit olarak dağıtmaya çalıştı.

Samsung Galaxy Fold
Samsung Galaxy Fold

Evet Samsung telefonu ile ilgili bu açıklamaları yaptı. Bir de biz ufak bir yorum katalım. Belki Samsung tasarım ekibini başı Chang Dong-hoon ya da Samsung CEO’su DJ Koh bunu okur ve cevaplar.

  • Bu ekranı yaparken toza karşı mukavemet gösteremeyeceği düşünülmedi mi?
  • Ekranın tam ortasında bulunan oluk sizi hiç rahatsız etmedi mi?
  • Telefonda kullanılan 6 kamera yerine farklı bir tasarım düşünülemez miydi?
  • Menteşe sistemindeki arada kalan boşluk kimseyi rahatsız etmedi mi?

Bu sorular uzar gider ama bizim dediğimiz şu. Bundan birkaç yıl sonra şu tasarıma bakıp güleceğiz. Samsung’un heyecanla girdiği Galaxy K serisi Galaxy C serisi gibi bu tasarım da unutulup gidecek diye düşünüyoruz. Samsung şu aşağıdaki Motorola RAZR serisi istiridye kapakla gelmediği sürece de eleştirilerimizi sürdüreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu