Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 12 Şarj Adaptörü Apple’a Pahalıya Patladı!


iPhone 12 şarj adaptörü mevzusu Apple’a pahalıya patladı. Brezilya, Apple’a bu yüzden ceza kesti. İşte konuyla ilgili detaylar.

Doğayı koruyoruz! mottosu ile iPhone 12 şarj adaptörü olmadan gelmiş ve ilginç bir şekilde tepki bile toplamamıştı. 999 dolar verilen bir cihazın temel aksesuarı olması gereken şarj adaptörünün kutu içeriğinden çıkmayıp ekstra satılmasının, aslında Apple’ın kasasını doldurmaktan başka bir amacı yoktu.

Çünkü adaptör olmadığı için kutular küçülmüş ve bu sayede lojistik açısından Apple daha az nakliyat ile daha fazla iPhone gönderimi sağlamıştı. Ayrıca Apple Store’dan harici olarak şarj adaptörleri kapış kapış satılmış yine Cupertinolu firmanın yüzü gülmüştü.

Ancak Apple’a bu olay pahalıya patladı. Brezilya, iPhone 12’nin kutu içeriğinde adaptörün olmamasından dolayı Apple’a tam 2 milyon dolar ceza kesti. Bu ceza içim temyize gitmesi beklenen Apple, muhtemelen işin sonunda seve seve 2 milyonu ödeyecek.

iPhone 12 Şarj Adaptörü

Apple, Brezilya’nın Tüketiciyi Koruma Yasasını ihlal eden uygulamalar nedeniyle Brezilya’nın Procon-SP’si tarafından bu para cezasına çarptırıldı. 10,546,442,48 BRL yani yaklaşık 2 milyon dolar tutarındaki para cezası karşısında henüz Apple’dan bir açıklamanın gelmediğini belirtelim.

Apple’ı bu konuda eleştiren Samsung ve Xiaomi’nin de yeni amiral gemisi modellerinde adaptöre yer vermemsi de gözlerden kaçmadı. Apple’ın başlattığı bu “doğayı koruyoruz” furyasına bu yıl daha fazla firma dahil olacak. Hatta 1-2 yıla kalmadan sadece amiral gemisi modellerde değil giriş ve orta segmentte yer alan telefonlar da adaptörsüz ve kulaklıksız gelecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu