Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Mobil Videolar 480p ile İzlenirse Ne Olur?

Akıllı telefonlar ile son yıllarda yaptığımız en büyük işlerden birisi video izlemek olarak belirlendi. Düşen internet fiyatları ve artan kotalar ile birlikte kullanıcıların mobilde daha fazla zaman geçirdiğine şahit oluyoruz. Youtube sizin hızınıza göre videoların çözünürlüklerini ayarlıyor ve bu noktada daha sorunsuz bir video izleme deneyimi ile bizleri buluşturmak istiyor. Amerika’da Verizon tarafında yapılan bir araştırmada Mobil Videolar 480p standardı ile izlenirse tam 10 milyar dolarlık bir veri tasarrufu yapılabilir.

Mobil Videolar 480p ile 1080p arasında Fark Var mı?

Bu sorunun cevabı tabii ki büyük fark var olarak verilecektir ama yapılan araştırmada kullanıcıların 480p ile 1080p videoları ayıramadığına da şahit olunması ortalama 5,5 inç ekrana sahip mobil cihazlarda bu deneyimin 480p olarak standarda bağlanabileceğinin de bir göstergesi oluyor.

Ortaya çıkan bu bilgiler dahilinde Verizon’un kendi şebekesi üzerinden mobil videoların izlenme çözünürlüklerini değiştirmesi ve kullanıcı istemedikçe 480p ile yola devam edilmesi gibi bir durumun ortaya çıktığı görülüyor. Bizim de yukarıda yaptığımız testte arada çokta büyük bir farkın olmadığını gördük. 5G’nin daha erken gelmesi için böyle bir tasarrufa gidilebilir mi? Gidilebilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu