AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriGündemMacBookMobiroller

20 inç MacBook Önümüzdeki Yıllarda Gelebilir!

Apple’ın ilginç bir şekilde 20 inç MacBook modeli üzerinde çalıştığı söyleniyor. Peki, bu devasa taşınabilir bilgisayar nasıl olacak?

Apple’ın 10 inçlik katlanabilir iPad ve 20 inç MacBook modelleri üzerinde çalıştığı söyleniyor. Apple hakkında uzun zamandır doğru yorumlar yapan The Elec bu konuyu daha da detaylandırıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıllarda Samsung, Huawei, Xiaomi, OPPO ve Vivo gibi tanınmış markaların tümü katlanabilir telefonları piyasaya sürdü. Lenovo ve Asus gibi markalar da katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarlar piyasaya sürdü. Ancak Apple henüz katlanabilir pazara girmedi.

Birkaç yıldır Apple’ın katlanabilir bir iPhone üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Ancak son raporlar, Cupertino şirketinin katlanabilir ekranlı bir iPhone piyasaya sürme planlarını bırakmış olabileceğini iddia etti. Bunun yerine, şimdi bir iPad ve bir MacBook’un katlanabilir ekran versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Güney Kore yayınına göre Apple, katlanabilir panelli 20 inçlik bir cihaz geliştirmeye başladı. Ayrıca katlanabilir ekranlı daha küçük bir cihaz var. Raporda, 20 inçlik modelin 20,25 inç katlanabilir OLED ekrana sahip olduğu belirtiliyor. Cihazın katlandığında 15,3 inç ekran sunduğu söyleniyor. Ne yazık ki, The Elec cihazın diğer özellikleri hakkında hiçbir şey söylemedi. Lansman söz konusu olduğunda, Apple 2027’de piyasaya sürebilir.

Bu yılın Şubat ayında, tanınmış Apple analisti Mark Gurman da Apple’ın 20 inç ekranlı katlanabilir bir cihaz üzerinde çalıştığını iddia etti. Rapor, çift kullanımlı bir ürün olacağını, yani katlandığında ekran klavyeli bir dizüstü bilgisayar ve açıldığında büyük ekran monitör olarak kullanılabileceğini iddia etti. İkincisi harici bir klavye ile kullanılabilir.

Katlanabilir OLED ekrana sahip 10 inçlik cihaz katlanabilir bir iPad olacak. Rapor, katlanabilir iPad’in sonunda iPad Mini’yi öldürebileceğini iddia ediyor. 2025’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Raporda ayrıca Güney Koreli ekran üreticilerinin katlanabilir iPad ve MacBook için katlanabilir OLED paneller sağlayacağı belirtiliyor.

20 inç MacBook

Rapora göre Apple, katlanabilir cihazları ancak katlanabilir ekranlı MacBook’ları ve iPad’leri piyasaya sürdükten sonra piyasaya sürecek. Bilindiği gibi, iPhone’lar ve Watch hariç, MacBook, iMac’ler ve iPad gibi diğer cihazlar henüz bir OLED ekrana sahip değil.

2024’te Apple’ın OLED ekranlı bir iPad piyasaya sürmesi bekleniyor. 11 inç ve 12,9 inç ekran boyutu varyantlarında gelebilir. Bu da bir iPad Pro olabileceğini düşündürüyor. Cupertino şirketi piyasaya sürüldükten sonra 2025’te katlanabilir bir iPad piyasaya sürdü. Samsung Display ve LG Display’in 2024 iPad Pro için OLED paneller tedarik etmesi bekleniyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu