Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

OPPO Find X2 resmen göründü! Mü? İyi de o ne?

Merakla beklenen ve Mobil Düny Kongresi 2020 etkinliğinde tanıtılacak olan OPPO Find X2 böyle mi görünecek? İşte sızan yeni görseller…

OPPO‘nun 2014 yılında tanıttığı amiral gemisi telefonu Find 7‘den tam 4 yıl sonra tanıttığı amiral gemisi OPPO Find X mobil pazarda dengeleri değiştiren bir telefon oldu. Kapalı halinde ne ön ne de arka kameralarının görünmediği tamamen ekrandan oluşan yapısı ile büyük bir başarıya imza atan Çinli üretici Şubat ayında yapılacak Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde yeni nesil OPPO Find X2 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Bugün ortaya çıkan yeni görseller ise telefonun tasarımını da ortaya koyuyor.

OPPO, geçtiğimiz Haziran ayında ekran altı kamera teknolojisini bizlere tanıtmış ve ilk prototipi de resmen göstermişti. Uzun süredir bu teknolojinin gelişmesi için çalışan OPPO, ortaya çıkan bilgilere göre nihai sürüme yaklaşmış gibi görünüyor. Bugün sızan görsellere baktığımızda ise üst tarafta noktalı bir alan gördük ve bunun ne olduğunu anlamaya çalıştık.

Dikkatle bakarsanız ekranın tam üstünde noktalı bir kare alan var. İşte ekranın altına konan kamera sensörü tam olarak burada olacak. Bu noktalı şekillerin ne olduğunu anlamak için oldukça fazla araştırma yaptık. Bu noktalı alanlar bugünün teknolojisi ile ekran altına kamera koyabilmenin anahtarı.

Ekranın altına kamera koyabilmek için o alandaki çözünürlüğün düşürüldüğünü öğrendik. Ancak bu şekilde ekran altına kamera gizlenebiliyor. Bu noktada kullanıcılar bunu sorun eder mi? Açıkçası bilemiyoruz ama katlanabilir ekranlı telefonları alıp birçok şeyi sorun etmeyen kullanıcılar bunu da sorun etmez diye düşünüyoruz. iPhone gibi modellerde kocaman çentik sorun edilmiyorsa; bu da sorun edilmez sanırız..

Peki, sizin konuyla ilgili düşünceniz nedir? Altta yorumlarınızı bizlerle paylaşın lütfen…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu