Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung Android 12 Güncellemesini Türkiye’de Satılan Bir Model İçin Yayınladı

Samsung Android 12 güncellemesini bu defa pil canavarı Galaxy M51 için yayınladı. Galaxy M51 uzun bir süreden beridir Türkiye’de satışta.

Samsung uzun bir süredir beklemede olan Galaxy M51 kullanıcıları için Android 12 güncellemesini yayınladı. Pil kapasitesiyle ses getiren telefon ilk olarak Rusya’da Android 12 / One UI 4.0 güncellemesini alıyor.

Bu güncelleme kısa süre içerisinde daha fazla ülkede kullanıma sunularak yaygın hale getirilecek. Galaxy M51 Türkiye’de satılan ve oldukça ilgi göre bir model oldu. Samsung Türkiye’nin güncelleme yol haritasını yayınladığı guncelmiyiz.com sitesine göz attığımızda ilginç bir şekilde Galaxy M51 için herhangi bir tarihin belirtilmediğini görüyoruz. Açıkçası Samsung’un bu telefonu listeye dahil etmeyi unuttuğunu düşünüyoruz.

Alt bölümdeki listede yer alan telefonlar güncelleme için bekleyişte. Birçoğu test sürecinde olan modeller için Android 12 güncellemesi nisan – mayıs döneminde dağıtıma sunulacak. Tablet tarafında ise şu modeller güncelleme için sırada:

  • Galaxy Tab S7 FE
  • Galaxy Tab S6 Lite
  • Galaxy Tab Active 3

Samsung Android 12 güncellemesi neler sunuyor?

Güncelleme, Android 12’ye dahil edilen Renk Paleti özelliğinin yanında yeni ve geliştirilmiş widget’larla desteklenen yenilenmiş bir arayüz tasarımı getiriyor. Şirket, ana ve kilit ekranlar için daha fazla widget ekledi.  Resim içinde resim modu da iyileştirilirken, Cihaz Bakımı bölümü yeniden tasarlandı.

Samsung ayrıca güncelleme ile birlikte sistem genelinde kamera ve mikrofon erişimini etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için Galaxy M51’de gizliliği ve güvenliği iyileştirdi.

6.7 inç büyüklüğünde ve Full HD+ çözünürlüğünde AMOLED ekrana sahip olan Galaxy M51’in öne çıkan özelliği 25 watt hızlı şarj destekli 7.000 mAh pili. Snapdragon 730G işlemcisinden güç alan cihazda 64 megapiksel dörtlü arka kamera bulunuyor. Yana monte parmak izi tarayıcısıyla gelen M51’in bundan sonraki süreçte büyük bir Android güncellemesi alması beklenmiyor.

 

Samsung One UI 4.1.1 Ne Zaman Geliyor, Ne Bekleniyor?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu