Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei P20 ve Mate 10 serileri bugüne kadar kaç adet sattı?

Huawei adeta altın çağını yaşıyor. Mobil dünyasında her geçen dün daha fazla söz sahibi olan şirket kısa süre önce IDC tarafından yayımlanan raporda Apple’ı geride bırakarak ikinci çeyrekten en fazla akıllı telefon satışı gerçekleştiren ikinci üretici oldu. Huawei bir yandan satışları artırırken diğer taraftan kasasını dolduruyor.  31 Temmuz’da biten yılın ilk yarısı itibariyle gelirlerde %15’lik bir artış kaydedildi. Bu artışta en büyük pay kuşkusuz Huawei P20 ve Mate 10 serisine ait.

Huawei P20 ve Mate 10 serisi satış rakamları

Huawei yılın ilk yarısında elde edilen gelir ve akıllı telefon satışlarına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan şirket CEO’su Yu Chengdong, yılın ilk yarısında 95 milyondan fazla akıllı telefon sattıklarını bildirdi. Huawei, 2017’de yıl genelinde 153 milyon telefon satarken, bu yıl sayının 200 milyonu aşması bekleniyor.

Huawei P20 ve Mate 10
Huawei P20 ve Mate 10

Model bazında değinmek gerekirse aslan payı P ve Mate serilerinde görünüyor. Huawei P serisi modellerin satışları 9 milyonu geçerken, Mate 10 serisinde ise 10 milyon barajı geçildi.

Ayrıca kürsel çapta Nova akıllı telefon kullanıcılarının sayısı 50 milyonu aştı. Nova serisinin toplam sevkiyatları bir önceki yıla göre yüzde 60 arttı. Huawei giyilebilir cihazların sevkiyatı yıllık bazda yüzde 147 artış gösterdiğini belirtti.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu