Akıllı TelefonAndroidAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiiOSiPhoneMobirollerSamsungTeknolojiXiaomi

Apple Samsung, Xiaomi ve Huawei markalarını üçe katladı!

Bugün ortaya çıkan raporlara göre Apple Samsung, OPPO, Huawei, ve Xiaomi ile arasındaki rekabeti üçe katladı. Bu nedir arkadaş?

Akıllı telefon pazarı yaşanan pandemi sonrasında küçülmeye gitmek zorunda kaldı. Bu yılın ikinci çeyreği ile geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğine baktığımızda %20,4 oranında bir düşüş ile karşılaşıyoruz. Geçtiğimiz yılın aynı dönemimde 370 milyon telefon satılırken bu yılın aynı döneminde 294 milyon telefon satışı gerçekleşti. Samsung ve Huawei pazarın %20’sini alırken, Apple %13,5’lik pazar payı ile üçüncü oldu. Dördüncü sırada %10,2 ile Xiaomi ve %10 ile OPPO geliyor. Global pazarda Apple Samsung, Xiaomi ve Huawei  ile ciddi bir rekabet içinde. Bu rekabet ise sadece satış adeti tarafında yaşanıyor. Model tarafında ise Apple tüm markaları üst üste koyuyor.

Bugün yayınlanan satış raporlarına göre 2020 ikinci çeyrekte iPhone 11 37,7 milyon adet satıldığını görüyoruz. En yakın rakibi ise üç kat daha az ve 3 kat daha ucuza satılan Galaxy A51 ve Xiaomi Redmi Note 8 modelleri oluyor.

Listede Apple ve Xiaomi modellerinin ezici üstünlüğü var. Dünyanın en büyük üreticisisin en çok satılan telefonlar listesinde tek bir modelinin olması. dünyanın en büyük ikinci üreticisi Huawei‘nin ise tek bir modelinin bile olmaması ise binlerce dolar para kazanan pazarlama direktörlerinin ciddi anlamda düşünmesi gereken bir durum. Sizce de öyle değil mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu