GenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTabletTeknoloji

Huawei MatePad Pro ve MatePad 11 HarmonyOS İle Tanıtıldı!

Huawei MatePad Pro ve MatePad 11 bugün düzenlenen tanıtım etkinliğiyle birlikte tanıtıldı. İşte HarmonyOS ile gelecek cihazların özellikleri!

Bugün düzenlenen tanıtım etkinliğiyle birlikte Huawei iki adet üst düzey tabletini tanıttı. Tanıtımın HarmonyOS ve P50 özelinde olması bekleniyordu ancak henüz P50 hakkında bir bilgi verilmedi. Buna rağmen Huawei MatePad Pro ve MatePad 11 modelleri özellikleriyle birlikte karşımıza çıkıyor. Üstelik her iki model de HarmonyOS işletim sistemiyle kullanıcılara sunulacak. İşte cihazların özellikleri!

Huawei MatePad Pro ve MatePad 11 Özellikleri Neler?

MatePad Pro

Cihazın MatePad 11 modelinden daha güçlü olduğunu şimdiden belirtmeliyiz. Özelliklerine geçecek olursak 12.6 inç boyutunda %90 ekran kasa oranlı OLED bir panel barındıran bu cihaz ne yazık ki yüksek tazeleme hızlarına sahip değil ve 60Hz yenileme hızı ile karşımıza çıkıyor. Bu cihaz Huawei Kirin 9000E yonga seti tarafından gücünü alıyor ki bu da şirketin en güncel işlemcisi. Bu yonga seti içerisinde 1x 3.13GHz Cortex-A77, 3x 2.54GHz Cortex-A77 ve 4x 2.05GHz Cortex-A55 çekirdeklerini barındırıyor. Kirin 9000E işlemcisi aslında Kirin 9000 ile aynıdır. Aralarındaki tek fark daha düşük GPU ve NPU çekirdekleri barındırıyor olmasıdır.

MatePad Pro aynı zamanda Huawei M-Pencil desteğine de sahip. Böylelikle not alırken ve çizim yaparken kullanıcılara konforlu şartlar sunulmuş oluyor. Aynı zamanda bu tablet Huawei laptop bilgisayarlarınız ile de eşleşebiliyor. Örneğin ayna modunda bir çizim tableti olarak kullanılabilirken genişletilmiş modda harici monitör olarak kullanmak mümkün. Aynı zamanda cihaz kendi klavyesi sayesinde mini laptop olarak da kullanılabiliyor. Bunlara ek olarak fare ile kullanım desteğini de barındırdığını söyleyelim.

Huawei MatePad Pro Tasarım

MatePad Pro modeli arkada üçlü bir kamera yapısını barındırmasının yanı sıra tek bir şarj dolumuyla 14 saate kadar gidebilen 40W hızlı şarj ve 27W kablosuz hızlı şarj desteği bulunduran 10,050mAh boyutunda bir bataryaya sahip. Markanın bu yeni tableti daha iyi görüşmeler sağlamak adına 8 hoparlör ve 4 mikrofon barındırıyor.

MatePad 11

Pro modelin yanı sıra bu modelden de bahsetmek gerekirse 11 inç boyutunda 120Hz tazeleme hızına sahip LCD bir ekran kullandığını söylememiz gerekir. İşlemci olarak ise Snapdragon 865 yonga setini barındırıyor. Aynı zamanda bu modelde 8 yerine 4 hoparlöre yer verilmiş. Kalan özellikler ise aşağı yukarı aynı olarak karşımıza çıkıyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu