Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Intel Arc Alchemist GPU Serisi için Sular Kaynıyor

Yüksek performanslı GPU sektörüne katılan Intel, Arc Alchemist GPU serisi ile gündemde. Bu defa modellerin ismini biliyoruz. İşte detaylar.

Geçtiğimiz vakitlerde Intel Arc Alchemist GPU serisinin laptop modelleri için birkaç tanıtımını gerçekleştirmişti. Ancak oyuncuların ve bekleyenlerin gözü daha çok bu serinin masaüstü versiyonunda. Ünlü bir sızıntıcı sayesinde Intel Arc Alchemist ekran kartı serisinin hangi ayrık GPU modellerini kapsayacağı belli oldu. Gelin o modellere göz atalım.

Intel Arc Alchemist Serisi Sektördeki Kıtlığı Çözebilir

Ünlü sızıntıcının aktardığı bilgilere göre Intel, piyasaya dört adet masaüstü ekran kartı modeli sunacak. Bunlar sırasıyla Intel Arc A380, A580, A750 ve A770 olacak. Ekran kartı piyasası zaten büyük bir kıtlık içerisindeyken Intel’in bu sektöre el atması yaşadığımız kıtlığa bir nebze ilaç gibi gelebilir. Ayrıca bu ekran kartlarının performansı ve çıkış tarihi de belli.

Intel Arc Alchemist

Aktarılan bilgilere göre A770, A750 ve A580 “ACM-G10” isimli grafik işlemciye sahip olacak. Yüksek performanslı bu ekran kartların rakipleri RTX 3060 Ti ve AMD’nin RX 6400’ü gibi ekran kartları olacak. A380 ise ACM-G11 isimli bir grafik işlemciye sahip olacak. Bu modelin de giriş seviyesi ekran kartları ile mücadele edeceği bildirildi.

Ekran kartlarının çıkış tarihi için raporlar yılımızın üçüncü çeyreğinin başına işaret ediyor. Büyük ihtimal Intel, NVIDIA’nın RTX 40 serisi Ada Lovelace kartlarını tanıttığı zamanda yeni masaüstü GPU’larını piyasaya sürecek. Yeni gelişmeler için takipte kalın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu