Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy A51 Android 12 Güncellemesi Nihayet Yayınlandı

Samsung Android 12 güncellemesini bu defa popüler telefonlarından biri olan Galaxy A51 için yayına aldı. Güncelleme neler getiriyor göz atalım.

Samsung’un en çok satan telefonlarından biri olan Galaxy A51 an itibariyle Suudi Arabistan ve Afrika’da Android 12 / One UI 4.1 güncellemesini almaya başladı. 2019 yılında Android 10 sürümüyle çıkış yapan telefon böylece ikinci büyük güncellemesini almış oldu.

Galaxy A51 One UI 4.1 güncellemesi henüz ülkemizde başlamış görünmüyor. Guncelmiyiz.com sitesine göre A51 için Android 12 güncellemesinin Nisan ortasına kadar yayınlanacaktı. Fakat henüz başlamayan güncelleme için test sürecinin devam ettiği görülüyor.

Galaxy A51 Android 12 Güncellemesi Neler Getiriyor?

Güncelleme renk paleti özelliği yeni widget tasarımları, geliştirilmiş ekran sürekli açık ve Karanlı tema, iyileştirilmiş paylaşım menüsü, daha fazla kilit ekranı widget’ı ve yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü tasarımı getiriyor. Samsung ayrıca klavye uygulaması başta olmak üzere birçok sistem uygulamasında gelişmeler sağlıyor.

Resmi değişiklik günlüğüne göre, Galeri uygulaması artık resim paylaşırken tarih, saat ve konum bilgilerinin kaldırılmasına izin veriyor. Ayrıca Galeri, resimlerinizden ve videolarınızdan daha iyi hikayeler oluşturur ve daha kolay albüm sıralaması sunuyor. Samsung Klavye, animasyonlu emoji çiftleri, çıkartmalar ve GIF’ler için hızlı erişim çubuğuna sahip oluyor.

Gizlilik ve güvenlik de iyileştirildi. Artık özel bir Gizlilik Panosu, sistem genelinde kamera ve mikrofonu etkinleştirmek/devre dışı bırakmak için hızlı ayar geçişleri ve aktif kamera ve mikrofon kullanım durumu için gizlilik göstergeleri var. Uygulamaların yaklaşık veya kesin konumları kullanmasına izin vermeyi seçebilirsiniz. Telefon, herhangi bir uygulama veya hizmet pano verilerinize eriştiğinde sizi bilgilendiriyor.

Galaxy S23 200 Megapiksel Kamera ile Gelebilir!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu