Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerrealmeRedmiSamsungTeknolojiVivoXiaomi

Samsung Çinlilere Katıldı! Android Artık Daha Güçlü!

Android cephesi güçlerini birleştirmeye devam ediyor. Samsung şimdi de Xiaomi, Vivo, Realme ve diğer telefonlar ile etkileşime girebilecek.

Çinli teknoloji devleri olan Xiaomi, Oppo ve Vivo dahil olmak üzere diğer birkaç Çinli marka geçtiğimiz yılın başlarında çeşitli markalar arasında kablosuz bir dosya aktarım sistemi olan Eşler Arası İletim İttifakı’nı kurmuştu. Bu ortaklığa şimdi de Güney Koreli Samsung dahil oluyor.

Samsung telefonları için desteğin dosya aktarım arayüzüne eklendiği ve kullanıcıların cihazlarına ve cihazlarından dosya aktarmasına izin verildiği bildiriliyor. Sızdırılan ekran görüntüsü, Xiaomi (PC ve Telefonlar), Vivo, Realme, OPPO, Black Shark, Meizu, OnePlus, ZTE, Hisense, Asus, ROG ve Samsung dahil olmak üzere şu anda desteklenen tüm markaları gözler önüne seriyor.

Samsung

Bu sistem, kullanıcıların üçüncü taraf uygulamaları veya ağ bağlantılarını kullanmadan mobil cihazlar arasında kolayca dosya aktarmalarına olanak tanıyor. Teknoloji,  fotoğraflar, videolar, müzik ve diğer biçimler gibi çok çeşitli belgelerin alınmasını ve gönderilmesini destekliyor.

Xiaomi bilgisayarlarında, kablosuz dosya aktarım işlevi, kullanıcıların ana arayüzü kullanarak cihazlar arasında dosyaları basitçe sürükleyip bırakması yeterli oluyor. Kullanıcılar ayrıca sağ tıklayıp dosyayı hizmet aracılığıyla paylaşmayı seçebilirler. Aktarım ilerledikçe bir ilerleme çubuğu görüntüleniyor.

Kablosuz dosya aktarım sistemi internet bağlantısı da gerektirmiyor. Teknoloji, hızlı eşleştirme için Bluetooth ve veri aktarımı için Wi-Fi P2P (Eşler Arası) teknolojisini kullanıyor. Ortalama veri aktarım hızı 20 MB/s seviyesinde. Ayrıca Wi-Fi P2P, mevcut Wi-Fi bağlantısını kesmiyor ve dosya aktarılırken kullanıcıların çevrimiçi kalmasını sağlıyor.

Android cephesinde güç birleştirme olayı kullanıcılar için oldukça faydalı olacak. Apple’ın AirDrop sistemine rakip olmak için geliştirilen yeni kablosuz dosya aktarım özelliği Android telefonlar arasında verilerin hem daha hızlı hem de daha güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlayacak. Bakalım bu ittifak önümüzdeki günlerde hangi markalara ev sahipliği yapacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu