Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Apple iMessage patenti ile WhatsApp’ı bitirecek!

Apple aldığı son iMessage patenti ile Facebook’un WhatsApp’ın rakip olmaya hazırlanıyor. Peki, Apple gerçekten WhatsApp’ı bitirebilir mi?

Apple‘ın iPhone, iPad ve Mac/MacBook cihazları arasında mesajlaşmayı sağlayan iMessage servisi kısa süre içerisinde büyük ilgi görmüştü. Günden güne popülerliği artan Apple’ın mesajlaşma servisine eklenen sticker ve memoji destekleri kullanıcıların eğlenceli bir şekilde mesajlaşmasını sağlamıştı. Apple’ın bugün aldığı patent ile mesajlaşma servisini bir adım ileriye taşıyacağının sinyalleri veriliyor.

iMessage için alınan patent ile mesajlaşma servisine mesajları düzenleme, özel mesajlar gönderme ve Apple Pay entegrasyonunun eklenmesinin önü açılıyor. WhatsApp gibi bir yapıya dönüşmesi beklenen Apple’ın mesajlaşma servisinin yıllar içerisinde rakiplerine taş çıkarması bekleniyor.

Ancak Apple’ın bu servisini sadece Apple cihazları arasında kullanıma sunmaya devam etmesi ile iMessage’ın yaygınlaşması ve WhatsApp’ı geçmesi biraz zor olur. WhatsApp’ın hem iOS hem de Android platformlarında olması büyük bir avantaj. Ayrıca 7’den 70’e artık herkes WhatsApp kullanıyor. İnsanların alışkanlıklarını değiştirmek çok zor. Bu yüzden Apple’ın mesajlaşma servisinin WhatsApp’ı geçmesi çok zor görünüyor.

iMessage

Apple’ın aldığı bu patent yine kendi kullanıcılarına yarayacak. Bu patent sayesinde iPhone, iPad ve Mac kullanıcıları aralarında Apple Pay yardımı ile mesajlaşırken para gönderebilecek. Bu patentin uygulamaya dökülmesi muhtemelen iOS 14’e yetişmeyecek. Ancak Apple bunun duyurusunu WWDC 20 etkinliğinde gerçekleştirip, minor iOS 14 güncellemeleri ile kullanıma sunabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu