Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iOS 15.6.1 Güncellemesi Yayınlandı!

iOS 16’dan önce son güncelleme olan iOS 15.6.1 güncellemesi indirime sunuldu. Apple kritik güvenlik açıklarını kapatıyor.

iPhone üreticisi önümüzdeki ay düzenleyeceği etkinlikte iPhone 14 serisini tanıtacak. Etkinlik sonrası ise iOS 16 güncellemesinin son Beta sürümü geliştiricilere sunulacak. Etkinlikten 1 hafta sonra ise bu güncelleme herkes için indirime sunulacak. Herkes iOS 16’yı beklerken bugün Apple’dan iOS 15.6.1 güncellemesi geldi.

OTA üzerinden sunulan 19G82 yapı numarasına sahip olan bu güncelleme yaklaşık olarak 130 MB büyüklüğünde. Apple iOS 15 serisinde artık yenilik sunmayacağı için bu güncellemeyi hata düzeltme olarak yorumlayabiliriz. Ancak Apple’ın 2-3 hafta beklemeden güncelleme sunmasında önemli bir neden var.

Apple’ın söylediğine göre iOS 15.6 sürümünde kritik bir güvenlik açığı var. Bu yüzden güncellemeyi mutlaka yüklemenizde fayda var. Güncelleme açıklamasında “Bu güncelleme önemli güvenlik güncellemeleri sağlar ve tüm kullanıcılar için önerilir.” ifadesi yer alıyor.

Güncellemeyi Ayarlar>Genel>Yazılım Güncelleme bölümünden yükleyebilirsiniz. Yüklemeyi yapmadan önce şarjınızın yüzde 70’ten fazla olduğundan ve Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olmayı unutmayın. Aksi durumda güncellemeyi yükleyemezsiniz.

iOS 15.6.1

Apple’ın iOS 16 güncellemesi ile büyük çaplı bir yenilik sunmayacak. Sadece kilit ekranında Android’de yıllardır yer alan özelleştirme imkanı iOS 16’ya gelecek. Belki bu özellik güncellemeyi yüklemenizde çekici olabilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu