Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriGüncellemeMIUIMobirollerTeknolojiXiaomi

MIUI 13 ile ilgili ilk ekran görüntüleri gelmeye başladı!!! Vallahi geldi!

Xioami’nin bir sonraki arayüz güncellemesi olan MIUI 13 hakkında ilk görseller gelmeye başladı. Tabii bu, MIUI 12.2 de olabilir.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, güncellemeler konusunda hız kesmiyor. Şu anda MIUI 12‘nin ikinci etabını tamamlayan dev üretici, zaman kaybetmeden direkt olarak üçüncü etaba geçiş yaptı. Önümüzdeki haftalarda desteklenen tüm modellere gelmesi beklenen MIUI 12, daha sonra yerini MIUI 13 arayüzüne bırakacak. Bildiğiniz üzere Xiaomi’nin MIUI arayüzü, Android güncellemelerinden daha fazla yenilik ve özellikler sunuyor. Bu yüzden de şirketin en sevilen yönü, kendi geliştirdiği arayüzünü cihazlarında kullanıyor olması. Yaklaşık 10 yıldır güncellenen MIUI , her geçen gün sunduğu yeni özellikler ile daha fazla kitleyi kendine çekmeyi başarıyor.

Hatırlarsınız Çinli üretici son olarak, geçtiğimiz Eylül ayında MIUI 12′yi piyasaya sürmeye başladı. Tonlarca yeniliğin geldiği bu güncelleme, şüphesiz başka marka kullanıcıları tarafından bile beğenildi. Peki MIUI 12 bizlere ne gibi yenilikler sunuyordu. Bu özelliği şimdi saymaya kalksak, ne okumaya zaman yeter, ne de yazmaya… O yüzden direkt olarak özet geçelim.

MIUI-12

MIUI 12 ile gelen yenilikler

  • Bugün ortaya çıkan bir videodan gördüğümüz kadarıyla yeni güncelleme ile AMOLED ekranlı akıllı telefonlar için yeni bir parmak izi kilidini açma animasyonu bizlere sunuluyor. Bu noktada ilk kez dört farklı seçenek sunuluyor ve kullanıcılar Temalar uygulaması aracılığıyla bunları indirebilir.
  • Bir sonraki önemli güncelleme ise OPPO tarafından bir süredir kullanıla “Güvenli Klavye” güncellemesi oluyor. Bu klavye ile şifre girmek çok daha kolay ve güvenli hale geliyor. Şifre girmek istediğinizde değişen tuş kombinasyonları sizi karşılıyor.
  • Uygulama Kasası (Mi Yardımcısı) uygulaması da yeniden tasarlandı ve bilgilere ve özelliklere hızlı erişim sağlandı. Arayüz iOS tarzında beyaz bir arka planla yeniden tasarlandı. iOS benzeri bir şey olmasa; zaten olmazdı.
  • Hava durumu uygulaması, diğer şehirlerdeki hava durumunu kontrol etmeyi kolaylaştırmak için yeni bir arayüz ve yeni animasyonlara kavuştu.
  • Always on Display ekranında da artık daha fazla özelleştirme bizlere sunulabiliyor. Bununla birlikte görme engelli kullanıcılar için de bu alanda iyileştirmeler sunuluyor.
  • Buna ek olarak, “Kamera” ve “Galeri” de yeni filtreler bulunuyor. Telefonun markasını ve sizin de adınızı koyabildiğiniz filigran özelliğini yerleştirmek için yeni olasılıklar var.
  • Xiaomi Health’e bir kan basıncı parametresi ekleniyor.
  • “Süper duvar kağıdı” adı verilen ve herkes tarafından çok sevilen bu özellik de geliştirildi.

Yukarıda da gördüğünüz gibi MIUI 12’nin özellikleri saymakla bitmiyor. Ancak Xiaomi, üzerine daha da çok katarak yeni arayüzü MIUI 13′ü geliştirecek. Bugün ortaya çıkan bazı ekran görüntüleri, şirketin bir sonraki arayüzü olması beklenen MIUI 13 ile ilgili bir takım özelliği açığa çıkarıyor.

MIUI-13

Gördüğünüz gibi paylaşılan ekran görüntüsü, MIUI 13’ün kapat-aç arayüzünde bir değişiklik getireceğini ortaya koyuyor. Yani MIUI 12 arayüzüne kıyasla kapat-aç menüsü, çift yönlü olacak ve yeni tasarıma geçiş yapacak.

MIUI 12 kapat-aç menüsü

Şu ana kadar MIUI 13 ile gelen ilk sızıntılar bu kadar. Ancak bazı yabancı kaynaklar bu yeniliğin, bir sonraki MIUI 12.2 ile geleceğini de vurguluyor. Tabii bunu zamanla daha da iyi anlayacağız.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu