Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerXiaomi

Xiaomi 12 Ekran Çözünürlüğüyle Şaşırttı

Xiaomi 12 ekran tarafında sürprize hazırlanıyor. Kompakt bir yapıya sahip olacak telefonda ekran çözünürlüğü düşürülüyor.

Xiaomi 12’nin suyu ısınmaya başladı. Çinli üretici gizliliği tamamen ortadan kaldırıp telefona dair bilgi paylaşımına başladı. Son olarak kıdemli bir şirket yetkisi Xiaomi 12 ‘de yer alacak ekran hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalar gösteriyor ki telefonda Full HD+ çözünürlüğünde ekran tercih edilecek ve Xiaomi bunun için bir gerekçe de sunuyor.

Xiaomi 12 serisinin ürün müdürü Lao Wei, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda daha iyi pil ömrü sağlamak için Xiaomi 12’de ekran çözünürlük seviyesini düşürdüklerini açıkladı. Wei, kompakt boyutlarda amiral gemisi bir telefon oluştururken yüksek kapasiteli bir pil tercih etmenin büyük zorluk teşkil ettiğini belirtiyor.

Xiaomi 12 ekranı

Pilin kapasitesi artırılamayınca, kullanım süresini uzatmak için genellikle yenileme hızını azaltmak, verimli işlemci kullanmak veya ekran çözünürlüğünü azaltmak gerekiyor. Xiaomi’ye göre bunlar arasında en mantıklısı ekran çözünürlüğünü düşürmek görünüyor.

Xiaomi 12, Xiaomi Mi 11’e kıyasla daha düşük çözünürlüklü ekrana sahip olsa ada, ekranın diğer özellikleri çözünürlük tarafındaki düşüşü telafi edecektir. Xiaomi 12’deki ekran 10 bit renk derinliğine, 16.000:1 yüksek kontrast oranına ve Gorilla Glass Victus koruyucu cama sahip. DisplayMate A+ derecesi ile Xiaomi 12’deki ekran 15 yeni rekorla sektördeki en iyi panellerden biri olacaktır.

Xiaomi 12, şirketin 28 Aralık tarihinde gerçekleştireceği etkinlikte tanıtılacak. Etkinlikte ayrıca Xiaomi 12 Pro ve Xiaomi 12x tanıtılacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu